Wat complimenten doen in en voor je onderneming

We leren medewerkers vaak om onderling feedback te geven. Maar hoe zit dat eigenlijk met complimenten geven? We weten allemaal wel dat het goed is, maar we doen het veel te weinig. Ook in en voor je onderneming kan het enorm veel invloed hebben. 

Een goed voorbeeld doet volgen
Allereerst kun je bij jezelf nagaan hoe vaak je zelf een compliment geeft.
Als jouw mensen eerst zelf voelen hoe fijn het is om een compliment te krijgen, gaan ze die uit zichzelf ook meer geven. Je kunt hierin als ondernemer de aanzet zijn tot een ‘positieve olievlek’ binnen je bedrijf. 

Je kunt je wel voorstellen dat het positieve effecten kan hebben, in en voor je onderneming. Tenminste, als het niet doorslaat. Complimentjes die echt en gemeend zijn, hebben een positief effect. Verzonnen of ‘voelbaar met verkeerde intentie’ of ‘omdat het moet’ zijn niet zo succesvol. 

Een speerpunt
Wanneer je een grotere onderneming hebt met meerdere lagen aan functies, zou je er natuurlijk ook een speerpunt van kunnen maken. Je zou je teamleiders, projectleider of leidinggevenden, de suggestie mee kunnen geven eens wat meer complimentjes uit delen. Vertel ze dat het als doel heeft dat het meer en meer gedaan wordt, om het uiteindelijk onderdeel te laten zijn van je bedrijfscultuur. 

Meer tips? Of heb jij hier briljante voorbeelden van? Deel ze! Dan schrijven we samen een artikel die we kunnen delen. Neem contact op Academy@vog.nl 

Coördinator VOG Academie – Sabine van der Hulst 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.