Volop plannen voor plassengebied

De gebiedsvisie krijgt steeds meer vorm en de scenario’s worden concreter.

Het gebied tussen Raamsdonksveer en Oosterhout. © Google Streetview

Geertruidenberg zet stappen in de ontwikkeling van het plassengebied tussen Raamsdonksveer en Oosterhout tot natuur- en recreatiegebied. De gebiedsvisie krijgt steeds meer vorm en de scenario’s worden concreter. 

Inmiddels lopen er diverse initiatieven. Zo is de gemeente in overleg met Caron en K3Delta over de herinrichting van het gebied na ontgraving bij de zuidplas. Er wordt gekeken naar mogelijkheden voor (drijvende) zonnepanelen in een kunstvorm met historische betekenis. Ook onderzoekt de eigenaar van de watertoren of het haalbaar is er een horecagelegenheid van te maken. En wellicht kan er een kanoroute komen op het Kromgat.

Toeristen
De gemeente heeft in de gebiedswijze inmiddels ontwerp- en gebruiksrichtlijnen voor het mogelijke paviljoen aan de zuidplas vastgesteld. “Het wordt maximaal vijfhonderd vierkante meter groot”, legt wethouder John van Vugt uit. “Dat betekent dat er maximaal zestig mensen tegelijkertijd kunnen verblijven.”

Hij hoopt dat deze toeristen het dan rond 22.30 uur voor gezien houden en dan het centrum van Raamsdonksveer in trekken.

Paviljoen
Van Oort benadrukt dat de gemeente hierin niet de rol van ontwikkelaar op zich gaat nemen: “De visie maakt mogelijk dat er een paviljoen komt. Dat is aan Caron, niet aan ons.” Bovendien moet de provincie overtuigd zijn van de meerwaarde van het paviljoen voor dit gebied. “Dat wordt nog een intensief traject.”

Om de natuur verder te ontwikkelen worden de oevers van de Nionplas, de noordplas, verontdiept. Ook zijn er plannen voor een nieuw scoutinggebouw bij deze plas. Van Oort: “De plannen voor de scouting liggen inmiddels bij de provincie. Dat gaat de goede kant op.”

Bron: BN De Stem – Rijan van Leest 13-01-19

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.