VOG-werkgroep Industrie: netwerkbijeenkomst op niveau

Vrijdag 6 maart was de eerste officiële bijeenkomst van de VOG-werkgroep Industrie in het oude stadhuis & VOG Ondernemershuys aan de Markt in Geertruidenberg. De VOG-werkgroep Industrie is een apart segment ondernemers binnen de VOG, opgericht voor de belangenbehartiging van de grotere werkgevers binnen de gemeente Geertruidenberg.

De bijeenkomst was bijzonder geslaagd, met een goede opkomst van VOG-leden, aanwezigheid van het voltallige college van burgemeester en wethouders en twee sprekers met elk een interessant verhaal. De bijeenkomst startte met een ontvangst in de klassieke hal van het oude stadhuis door het VOG-bestuur waarna er boven in de stijlvolle vergaderzalen twee presentaties werden gegeven.

Presentaties
Eerste spreker was burgemeester Marian Witte. Ze vertelde haar verhaal over haar eerste ervaringen als burgemeester van Geertruidenberg. Haar presentatie bevatte nuttige informatie over de gemeente en de opgaves voor de komende jaren. Veel inspanningen gaan uit naar de bereikbaarheid, de werkgelegenheid en de energietransitie.

Daarna volgde de presentatie van Oscar Dekkers, directeur bij Bruil, producent van betonmortel, droge mortel en prefab beton. Hij vertelde over het incident in augustus 2019, toen een grondstofsilo instortte en een stofwolk deed overwaaien op de naastgelegen wijk. Een groot incident waar wonder boven wonder niemand een schrammetje opliep. In één klap werd Bruil landelijk nieuws en moest er van alles in werking worden gezet om de communicatie te managen en ervoor te zorgen dat de productie zo snel mogelijk werd hervat. Het was een interessant verhaal over incident-management, communicatie en leermomenten.

Aansluitend stond er een uitgebreid lunchbuffet klaar in de ontvangsthal van het oude stadhuis. Hier werd door de aanwezigen dankbaar gebruik van gemaakt en werden er volop nieuwe contacten gelegd en bestaande contacten aangehaald.

Ondernemershuys
Het recent in gebruik genomen VOG-Ondernemershuys (Markt 38, direct naast het stadhuis) werd ook door de aanwezigen bezocht. De VOG-bestuursleden gaven in kleine groepen korte rondleidingen en gaven uitgebreid uitleg over de mogelijkheden en invulling van het Ondernemershuys in de komende periode. Het Ondernemershuys zal door VOG-leden gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld afspraken met klanten, bijeenkomsten of presentaties. Een aantal ondernemers heeft al aangegeven een inloopspreekuur te willen organiseren waar andere leden terecht kunnen met vragen op het gebied van bijvoorbeeld marketing, financiën of juridische vraagstukken. En uiteraard zullen de bestuursvergaderingen en VOG-bijeenkomsten in het Ondernemershuys plaatsvinden.

Alles bij elkaar kijken we terug op een bijzonder geslaagde bijeenkomst. Op de website van de VOG staan de data voor de volgende bijeenkomsten en kennissessies. Wilt u ook een keer aansluiten bij een van de VOG-bijeenkomsten, netwerken met collega-ondernemers en kennis maken met de VOG-werkgroep Industrie? Neem dan contact op met Jessica Eland via industrie@vog.nl.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.