VOG steunt horeca met online ondernemerssessies

Het coronavirus heeft voor flink wat opschudding gezorgd de afgelopen maanden en lokale ondernemers zijn hard geraakt. De overheid heeft veel maatregelen getroffen om ondernemers te kunnen helpen. Ook de VOG wil haar leden in deze tijd op zo’n goed mogelijke manier steunen en te woord staan.

Door Sara Berende

In het kader daarvan is de VOG in maart begonnen met georganiseerde online sessies. Deze sessies vinden plaats via het platform ‘Zoom’ en zijn toegankelijk voor alle leden. De online sessies zijn bedoeld om de ondernemers een luisterend oor te kunnen bieden. Vragen waarmee de ondernemers bleven zitten, werden snel beantwoord en initiatieven konden vlot worden opgepakt.

coffee-cup-desk-earphone-317377.jpg

Na de eerste algemene sessie werd al vrij snel duidelijk dat de horecaondernemers meer behoefte hadden aan dit soort sessies. Alle horecagelegenheden hebben natuurlijk verplicht hun deuren moeten sluiten, waardoor deze ondernemers met enkele andere factoren te maken hadden.

Zodoende werd er zeer frequent een sessie georganiseerd speciaal voor de horeca. Bij de sessies was de VOG steeds de verbindende factor en waren vooral de horecaondernemers zelf aan het woord. Door de aanwezigheid van deskundigen kregen de aanwezige horecaondernemers snel antwoord op hun vragen over o.a. landelijke regelingen, zoals de NOW-regeling. En omdat de gemeente erbij was, konden zaken als aanvragen van vergunningen vlot geregeld worden. Om de banden met de gemeente nog korter te houden, is er eind april een werkgroep opgericht bestaande uit een aantal horecaondernemers. Deze groep komt nog altijd om de twee weken bij elkaar en heeft goed contact met de gemeente.

Het doel van de horecasessies is het verbinden van de ondernemers en het bundelen van initiatieven. Van een echte samenwerking was in het begin nog geen sprake en ook initiatieven werden nog niet collectief opgepakt. Maar de opening op 1 juni heeft ervoor gezorgd dat de ondernemers genoodzaakt waren om samen te werken en initiatieven te bundelen. Zo heeft een groep moeizaam samenwerkende ondernemers toch een goed onderling samenwerkingsverband gecreëerd.

De VOG heeft de ambitie om dé gesprekspartner te zijn voor de gemeente en het bedrijfsleven op het gebied van ondernemerschap en ondernemingen. Deze online sessies zijn hier een goed voorbeeld van, bij alle sessies was de VOG de verbindende factor. Met de sessies kon er gemakkelijk de verbinding worden gelegd tussen de horecaondernemers, deskundigen en de gemeente.

De VOG wil graag alle betrokken horecaondernemers, deskundigen en de gemeente bedanken voor hun aanwezigheid en betrokkenheid. Er zijn mooie plannen gerealiseerd en we hebben er vertrouwen in dat er nog veel mooie initiatieven zullen ontstaan. Er is een waardevol samenwerkingsverband gecreëerd en dat biedt veel mogelijkheden voor de toekomst!

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.