VOG start het Ondernemershuys

Het Ondernemershuys : een centrale ontmoetingsplek voor ondernemend Geertruidenberg.

De VOG professionaliseert en wil de dienstverlening en toegankelijkheid verbeteren. Daar hoort een eigen plek bij.

De Verenigde Ondernemers Geertruidenberg krijgt per 1 december de sleutel van Markt 38 en start daar het Ondernemershuys, een centrale ontmoetingsplek voor ondernemend Geertruidenberg.

De VOG is al langer op zoek naar een eigen, meer zichtbare plek binnen de gemeente om zich te vestigen. De afgelopen jaren was de vereniging formeel gehuisvest op het adres van de secretaris en werden alle bijeenkomsten, vergaderingen en afspraken met derden op wisselende locaties georganiseerd, vaak bij een van de bestuursleden. De VOG professionaliseert en wil de dienstverlening en toegankelijkheid verbeteren. Daar hoort een eigen plek bij, met een (semi-)permanente bezetting en laagdrempelig, open karakter. Die plek is (voorlopig) gevonden op de Markt in Geertruidenberg.

Professionalisering
VOG-voorzitter Louis de Wit vertelt: “De VOG maakt een professionaliseringsslag. We groeien gestaag en hebben onze organisatie en communicatie goed in structuur staan. Het bestuur wordt uitgebreid met 3 nieuwe bestuursleden en er zijn voor de verschillende werkgroepen coördinatoren aangesteld. We zijn zowel online, met onze website en nieuwsbrief, als offline, met de wekelijkse pagina in de Langstraat, goed zichtbaar, maar wat nog ontbreekt is een eigen locatie, waar leden terecht kunnen met vragen, het bestuur kan vergaderen en onze werkgroepen kunnen overleggen. We waren al langer aan het kijken naar een eigen locatie, maar hadden nog geen plek gevonden waar we zo in konden stappen. Tot enige tijd geleden in een gesprek met wethouder Mike Hofkens de leegstand van diverse plekken in de gemeente ter sprake kwam en ook het oude stadhuis met de aangrenzende panden in het gesprek naar voren kwamen. Dit is natuurlijk een prachtige plek, boordevol historie en sluit perfect aan bij onze wensen.

Dit is natuurlijk een prachtige plek, boordevol historie en sluit perfect aan bij onze wensen.

Naast de mogelijkheden voor overleg, inloop en secretariaat zien we veel meer kansen voor onze lokale ondernemers. Zo willen we kijken of we een aantal partijen een plek in het Ondernemershuys kunnen geven die voor alle ondernemers binnen onze gemeente een toegevoegde waarde kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan een vertegenwoordiger van de Kamer van Koophandel die een ochtend in de week aanwezig is, een afvaardiging van het Waterschap waar men terecht kan met vragen, een “loket Hooipolder” i.s.m. Rijkswaterstaat, het Kadaster, de Provincie, er zijn tal van partijen die een plek in het Ondernemershuys kunnen krijgen.”

Wethouder Mike Hofkens vult aan: “Zo zou ik graag met onze contactpersoon bedrijven, Nicole de Kort, willen kijken of zij daar bijvoorbeeld wekelijks een dagdeel kan zitten en wellicht kan het loket Omgevingswet hier een vaste plek krijgen. De Markt is goed bereikbaar, zeer representatief en het is voor alle ondernemers een laagdrempelige contactmogelijkheid, van startende ZZP-er tot ervaren CEO. Ook bijvoorbeeld de Open Coffee Drimmelen-Geertruidenberg, waar de gemeente partner in is, zou regelmatig in het Ondernemershuys kunnen plaatsvinden, waarbij de catering verzorgd wordt door onze lokale horecaondernemers. Dit alles geeft een prachtige invulling van deze locatie tot er besloten wordt wat er met de panden gaat gebeuren. De VOG heeft met de beherende partij afspraken gemaakt over het gebruik en de kosten van Markt 38 en de vergaderzalen. Volgens de planning zullen de voormalige WSG-panden op de Markt in 2020 worden afgestoten, maar als er door dit initiatief mogelijkheden ontstaan om hier een andere invulling aan te geven dan denken we hier graag in mee.”

Meedenken
De VOG vraagt haar leden om hier ook in mee te denken. Als er partijen zijn die hierin kunnen participeren of als er ideeën zijn om invulling te geven aan het Ondernemershuys dan horen we dat heel graag. Ook de politiek willen we vragen hierin mee te denken. De locatie op de Markt is schitterend en verdient een maatschappelijke functie, wellicht ontstaan er door dit initiatief kansen om de panden voor de toekomst te behouden. De VOG wordt als initiatiefnemer de eerste gebruiker van het Ondernemershuys, maar we verwachten samen met onze leden, politiek en belanghebbenden een toegevoegde waarde te kunnen bieden aan ondernemend Geertruidenberg, Raamsdonk en Raamsdonksveer.

Meer weten?
Wil je meer weten over het Ondernemershuys of heb je ideeën over de invulling van het Ondernemershuys? Neem contact op via administratie@vogweb.nl of abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen bij de VOG.

Bron: VOG Webredactie 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.