VOG Industrie bijeenkomst: “Genieten op het dek met constructieve gesprekken”

De ondernemers van de VOG Industrie hadden een prachtige zonnige dag tijdens hun recente meeting op het partyschip de Z8. Dit keer was het thema van de bijeenkomst de strategische Omgevingsvisie. In deze visie presenteert de gemeente haar plannen voor de lange termijn rondom infrastructuur, milieu, ruimte, water, havens, landschap, verkeer en vervoer.

Door Jessica Eland

VOG voorzitter Rom van Oers benadrukte het belang van differentiatie binnen te vereniging. Inmiddels heeft de VOG, naast de Industrie, ook een Horeca en Retail tak en zijn we bezig met aparte programma’s voor de MKB en ZZP. Van Oers: “Als vereniging zetten wij ons in voor de alle ondernemers en dragen zo ons steentje bij aan de totale leefbaarheid van de gemeente. Onze samenwerking met de gemeente is daarbij van cruciaal belang en de banden zijn goed. We kunnen hierdoor veel betekenen voor onze leden.”

Omgevingsvisie

Projectleider Irma Dekker presenteerde het project Omgevingsvisie. Aan de hand van stellingen kwam er discussie en wethouder Kevin van Oort gaf de aanwezigen een duidelijke uitleg. Van Oort: “Alles wat we nu beslissen heeft effect op hoe onze gemeente er op termijn uit gaat zien. Dit heeft ook effect op de bedrijfsvoering van veel bedrijven. Nu is de kans om hier met de gemeente afstemming over te vinden en mee te denken in oplossingen. De omgeving rondom je bedrijf gaat veranderen. Zorg ervoor dat je daarvan op de hoogte bent, want dit kan effect hebben op jouw plannen voor je bedrijf, bijvoorbeeld als je wilt uitbreiden.”

(tekst gaat verder onder de video)

Borrel & bites

Na de discussie was het tijd voor wat ontspanning met een borrel & bites in het zonnetje op het dek. Het was genieten van het landschap om ons heen, de Biesbosch. De doelstelling van de VOG Industrie werd daarmee gehaald. Jessica Eland: “Door dit netwerk stimuleren we niet alleen de onderlinge handel, we delen kennis, creëren we begrip voor elkaar en leren we van elkaars problematieken. Het blijkt dat, door constructief samen te zijn, we de werkgelegenheid én leefbaarheid van de gemeente waarin we ondernemen kunnen verbeteren.” Al met al een zeer geslaagde bijeenkomst!

Wil je weten wat de VOG voor jou als ondernemer kan betekenen? Volg onze website, Facebook- en LinkedIn-pagina’s. Hier vind je tevens al het belangrijke lokale ondernemers nieuws en lees je de leukste interviews van onze leden waarin zij hun ondernemersverhaal delen.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.