VOG Industrie bijeenkomst: “Genieten op het dek met constructieve gesprekken”

De ondernemers van de VOG Industrie hadden een prachtige zonnige dag tijdens hun recente meeting op het partyschip de Z8. Dit keer was het thema van de bijeenkomst de strategische Omgevingsvisie. In deze visie presenteert de gemeente haar plannen voor de lange termijn rondom infrastructuur, milieu, ruimte, water, havens, landschap, verkeer en vervoer.

Door Jessica Eland

VOG voorzitter Rom van Oers benadrukte het belang van differentiatie binnen te vereniging. Inmiddels heeft de VOG, naast de Industrie, ook een Horeca en Retail tak en zijn we bezig met aparte programma’s voor de MKB en ZZP. Van Oers: “Als vereniging zetten wij ons in voor de alle ondernemers en dragen zo ons steentje bij aan de totale leefbaarheid van de gemeente. Onze samenwerking met de gemeente is daarbij van cruciaal belang en de banden zijn goed. We kunnen hierdoor veel betekenen voor onze leden.”

Omgevingsvisie

Projectleider Irma Dekker presenteerde het project Omgevingsvisie. Aan de hand van stellingen kwam er discussie en wethouder Kevin van Oort gaf de aanwezigen een duidelijke uitleg. Van Oort: “Alles wat we nu beslissen heeft effect op hoe onze gemeente er op termijn uit gaat zien. Dit heeft ook effect op de bedrijfsvoering van veel bedrijven. Nu is de kans om hier met de gemeente afstemming over te vinden en mee te denken in oplossingen. De omgeving rondom je bedrijf gaat veranderen. Zorg ervoor dat je daarvan op de hoogte bent, want dit kan effect hebben op jouw plannen voor je bedrijf, bijvoorbeeld als je wilt uitbreiden.”

(tekst gaat verder onder de video)

Borrel & bites

Na de discussie was het tijd voor wat ontspanning met een borrel & bites in het zonnetje op het dek. Het was genieten van het landschap om ons heen, de Biesbosch. De doelstelling van de VOG Industrie werd daarmee gehaald. Jessica Eland: “Door dit netwerk stimuleren we niet alleen de onderlinge handel, we delen kennis, creëren we begrip voor elkaar en leren we van elkaars problematieken. Het blijkt dat, door constructief samen te zijn, we de werkgelegenheid én leefbaarheid van de gemeente waarin we ondernemen kunnen verbeteren.” Al met al een zeer geslaagde bijeenkomst!

Wil je weten wat de VOG voor jou als ondernemer kan betekenen? Volg onze website, Facebook- en LinkedIn-pagina’s. Hier vind je tevens al het belangrijke lokale ondernemers nieuws en lees je de leukste interviews van onze leden waarin zij hun ondernemersverhaal delen.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.