Vernieuwend ondernemersconcept : De ZaakVooruit

Vaak ontbreekt het aan tijd en specifieke intern beschikbare kennis om hiermee aan de slag te gaan.

Amerstreek en Dongemond hebben een uitstekend ondernemersklimaat. Nieuwe bedrijven komen erbij en bestaande bedrijven groeien. Toch blijft er lokaal veel potentieel onbenut. Plannen blijven (te) vaak op de plank liggen. De ZaakVooruit wil daarin verandering brengen.

ZaakVooruit helpt businessplannen vooruit
Zes bedrijven staken de koppen bij elkaar en ontwikkelden de ZaakVooruit. Johan Treur van Hello New Day is een van de initiatiefnemers. “Je ziet in stedelijke gebieden over het algemeen meer samenwerking tussen kennisorganisaties en het bedrijfsleven. Denk bijvoorbeeld aan brainport Eindhoven. Je ziet daar fantastische dingen ontstaan. Dat willen we met de ZaakVooruit ook bereiken maar dan dus specifiek voor de regio Amerstreek en Dongemond. We brengen specialisten uit de regio in contact met ondernemers.”

Kennisnetwerk de ZaakVooruit
Ondernemers zitten boordevol plannen. Maar vaak ontbreekt het aan tijd en specifieke intern beschikbare kennis om hiermee aan de slag te gaan. Daar speelt de ZaakVooruit op in. De stichting biedt de ondernemer kostenloos een netwerk en klankbord van gespecialiseerde partners op het terrein van innovatie, financiën, hrm, subsidies, accountancy, juridische zaken en marketing-communicatie. Elke ondernemer kan zijn of haar plan aanmelden via de website. De plannen worden vervolgens beoordeeld.

ZaakVooruitDag
Tweemaal per jaar wordt er een ZaakVooruitDag georganiseerd. De eerste op 11 mei. Onder de energieke leiding van Hello New Day, werkt de ondernemer, samen met de ZaakVooruit-partners en collega-ondernemers, aan het eigen businessplan. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het Business Model Canvas. Aan het einde van de dag worden de plannen door de ondernemers aan de groep gepresenteerd en aanvullend door een jury beoordeeld.

Van plan naar businesscase
De ondernemer heeft aan het einde van de dag hiermee een uitstekende basis voor de verdere uitwerking van de plannen. Daarbij kan de ondernemer blijven terugvallen op het netwerk van partners en ondernemers van de ZaakVooruit.

ZaakVooruit.nl
Op de website www.zaakvooruit.nl is meer informatie beschikbaar. Ondernemers kunnen hun plan hier indienen en contact leggen voor de eerstkomende ZaakVooruitDag.

Kijk voor meer info op de flyer van de ZaakVooruit.

Bron: www.zaakvooruit.nl

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.