‘Vergeet niet waarom we Hermenzeil hebben aangekocht’

Met die boodschap komt gedeputeerde Erik van Merriënboer praten met de gemeenteraad.

Jachthaven Hermenzeil, die de gemeente Raamsdonksveer in de strijd tegen ondermijning heeft aangekocht en nu weer in de verkoop gaat doen. foto: ARIE KIEVIT © Arie Kievit

,,Vergeet vooral niet waarom je hieraan bent begonnen”. Met die boodschap komt provinciaal gedeputeerde Erik van Merriënboer op 12 maart praten met de gemeenteraad van Geertruidenberg over de verkoop van jachthaven Hermenzeil. Hij hoopt nog deze maand uit de impasse te komen, antwoordt hij op vragen van BN DeStem.

Gemeenten en provincie kochten samen de roemruchte jachthaven te Raamsdonk om crimineel geld buiten de deur te houden. Vervolgens werd er voor een verkoopprocedure gekozen waarbij niet de geboden prijs maar de kwaliteit van de geïnteresseerden leidend was. Het merendeel van de raad vreest nu dat er een te groot verlies wordt geleden en blokkeert de gekozen tactiek.

Echter: wethouder en provincie houden vast aan de door vastgoed-experts geadviseerde procedure. Van Mierriënboer op vragen van BN DeStem: ,,Wij zoeken de balans tussen kwaliteit en verkoopopbrengst. Als we de prijs al in de eerste fase laten meewegen moet elke geïnteresseerde een business case uitwerken. Terwijl je toch eerst met de gemeente moet kunnen overleggen en alle informatie moet hebben om een goed voorstel op te baseren. Dat zou juist serieuze kandidaten ervan kunnen weerhouden om mee te doen”.

Bron: BN De Stem – Marja Klein Obbink 26-02-19

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.