Veerse Truckrun met ruim 100 trucks

Als het kan, wil de Veerse Truckrun volgend jaar weer over de Keizersdijk rijden.

Veerse Truckrun in het Spant. © Sjoerd Marcelissen

Dat zegt voorzitter Jeroen van Dongen. ,,Persoonlijk vind ik het klote dat we er niet overheen konden. De Keizersdijk hééft iets.”

Afgelopen zaterdag schudde het jaarlijkse evenement voor mensen met een verstandelijke beperking de hele regio wakker. Een stoet van ruim honderd vrachtwagens trok al claxonnerend langs onder meer Raamsdonk, Oosterhout en Den Hout. ,,Dat is helemaal goed gegaan. Er waren geen ongelukken”, is Van Dongen tevreden.

Veiligheid
Voorafgaand aan deze editie werd er veel gediscussieerd over de route in Raamsdonksveer. Burgemeester Jan Luteijn stond niet toe dat de trucks over de Keizersdijk, gedeeltelijk voetgangersgebied, zouden rijden. Iets wat eerder wel mocht. Politiek protest volgde vanuit de partij Lokaal+. Zonder succes. Luteijn bleef bij zijn standpunt, zo lichtte hij op Facebook toe. ,,Ik heb de verschillende veiligheidsbelangen tegen elkaar afgewogen en de conclusie is dat alleen de Keizersdijk op zaterdagmiddag ontzien moet worden. De Truckrun rijdt dus door het centrum met een beperkte aanpassing van de route.“

,,We gaan voor de volgende keer toch proberen dat we weer over de Keizersdijk kunnen”, geeft Van Dongen niet op. ,,Wellicht is dan de knip ook verdwenen.” De knip, met paaltjes, zorgt er nu voor dat autoverkeer niet dwars door het Veerse hart kan.

Wel of niet over de Keizersdijk, het leek het enthousiasme van de deelnemers zaterdag nauwelijks te drukken. Start- en finish waren op bedrijventerrein Dombosch, met tussendoor ook optredens van artiesten.

De foto’s en film van 2019 kan je straks vinden op http://www.veersetruckrun.nl/ 

Bron: BN De Stem – Sjoerd Marcelissen 15-06-19

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten