Uw auto op straat wassen

U mag in een aantal straten in uw woonwijk en op het  bedrijventerrein uw auto niet wassen. Was uw auto daarom bij voorkeur in een wasstraat.

De zon schijnt en het is weer langer licht. Voor velen de ideale periode om de auto eens een flinke wasbeurt te geven. Wist u dat u in een aantal straten uw auto niet mag wassen?  Was uw auto daarom bij voorkeur in een wasstraat.

Slecht voor het milieu
In veel straten bestaat het rioolstelsel uit twee delen. Het afvalwater van huizen gaat naar de waterzuivering. Het regenwater stroomt via de putjes in de straat naar de sloot.  Als u uw auto op straat wast, komen vuil en zeepsop dus ook in de sloot terecht. Dit is niet goed voor de dieren en beestjes die in en van dit slootwater leven.

Benieuwd of dit ook voor uw straat geldt?
Kijk hieronder voor het overzicht van alle straatnamen waarin een gescheiden rioolstelsel ligt.

Te downloaden:
Overzicht straatnamenpdf(37,24 KB)

Bron: Gemeente Geertruidenberg

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.