Uitnodiging: Samenwerken met Ondernemers

Onze leerlingen kunnen uw toekomstige werknemers worden. Heeft u tips, opdrachten, ideeën of wilt u het gesprek met ons aangaan?

Beste ondernemers,

Een sectie van bevlogen Economie & Ondernemen docenten van het Dongemond College wenst u een sprankelend 2019 toe!! Een 2019 waarin wij de samenwerking met u willen opzoeken. Hoe laten we de leerlingen zien, wat er allemaal mogelijk is? Natuurlijk doen we al veel om ze op jonge leeftijd de juiste keuze voor een vervolgopleiding te laten maken, maar voor ons ontbreekt de samenwerking met u. Wij laten onze vmbo basis- en kader- leerlingen kennismaken met profielmodules: Commercieel, Administratie, Secretarieel en Logistiek. De gemengd theoretisch- leerlingen krijgen minder uren praktijk en volgen Commercieel en Secretarieel. Wij kunnen onze leerlingen een praktijkopdracht geven; hoe een offerte te maken of zakelijke mail te schrijven, maar hoe leerzaam zou het zijn als een van u hen terugmailt. Het logistiek proces, is iets waar u dagelijks mee te maken heeft en wellicht kunnen we leerlingen dit met een bedrijfsbezoek laten zien. Of kunnen zij werkzaamheden uitvoeren voor u. Wanneer wij leerlingen laten zien, voelen, ruiken en beleven, vergroten we de betrokkenheid en het maken van de juiste vervolgkeuze. Naast de profielmodules maken onze leerlingen eigen keuzes in hun leerproces. Mogen zij aan de slag met Mode en design, Webshop, Marketing, Presentatie en styling, Recreatie of Ondernemerschap. In klas 2 laten wij onze leerlingen al kennismaken met vaardigheden, die horen bij ondernemerschap. Hierin hebben we de samenwerking gezocht met organisatie ‘Jong Ondernemen’, maar we zouden het ontzettend fijn vinden als er ondernemers zijn die hun verhaal willen vertellen. Leerlingen in klas 2 bedenken een idee, maken een prototype en pitchen. Leerlingen in klas 3 zetten daadwerkelijk hun idee op papier. Ondernemers die bij zo’n project in de jury willen en de leerlingen van feedback voorzien, ook daar zijn we naar op zoek. Maar misschien bent u die ondernemer, die wel een keer een workshop wil geven passend binnen (media)vormgeving. Wij staan open voor uw idee.
Een van onze leerlingen zou zomaar uw toekomstige werknemer kunnen worden. Bent u geïnteresseerd, heeft u tips, opdrachten, ideeën of wilt u het gesprek met ons aangaan. Wij horen graag van u.

Wilt u de uitnodiging downloaden? Dat kan, klik hier.

Alvast heel erg bedankt,

Ivo van den Heikant & Evelien van Dijke
Voorzitters Economie en Ondernemen
Dongemond College Raamsdonksveer en Made.

ivdheijkant@dongemondcollege.nl en evandijke@dongemondcollege.nl

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.