Uitnodiging: De dementievriendelijke gemeente

De Startbijeenkomst: “LEEF met Dementie” is op 21 oktober 2019 is van 19:00 tot 21:30 in Bibliotheek Theek 5 aan de Keizersdijk.

Het aantal mensen met dementie in de gemeente Geertruidenberg groeit. Door veranderingen in het zorgstelsel verwachten we dat het aantal thuiswonende mensen met dementie in hoog tempo verder stijgt. Gezien deze ontwikkelingen streeft de gemeente Geertruidenberg ernaar een dementievriendelijke gemeente te worden waarin bijzondere aandacht is voor mensen met dementie én hun mantelzorgers.

Wat gaan we doen tijdens de startbijeenkomst?
Tijdens de startbijeenkomst dementievriendelijke gemeente – LEEF met dementie geven wij, samen met een groep betrokken burgers en professionals, het startschot om gezamenlijk tot een dementievriendelijke gemeente te komen. Wij informeren u graag over hoe ú een steentje kunt bijdragen aan het meer dementievriendelijk maken van onze gemeente.

Dit doen wij met de korte voorstelling Strepen op het Raam. De acteurs laten de verwarring en twijfel zien waarmee zowel de persoon met (beginnende) dementie zelf, als zijn naasten geconfronteerd worden. Hierna wordt uitvoerig stilgestaan bij ervaringen, voorbeelden uit de gemeente en wat ú kunt doen voor mensen met dementie en hun naasten.

Voor wie is het?
De startbijeenkomst is voor leden, vrijwilligers, werknemers en bestuurders van verenigingen, bedrijven, organisaties en stichtingen die gevestigd zijn in de gemeente Geertruidenberg.

Noteer de avond in uw agenda en meld u aan
U bent van harte welkom op 21 oktober 2019 van 19:00 tot 21:30. De locatie is Bibliotheek Theek 5, Keizersdijk 30 in Raamsdonksveer. Het is fijn als u zich vooraf aanmeldt. Stuur een e-mail naar dementievriendelijk@geertruidenberg.nl.

Heeft u een vraag?
Stuur een e-mail naar bovenstaand adres of bel 14 0162. We kijken uit naar uw komst!

Met vriendelijke groet,

Afdeling Welzijn

Vrijheidstraat 2, 4941 DX Raamsdonksveer
Postbus 10.001, 4940 GA Raamsdonksveer
Tel.nr.  14 0162

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten