Uitbreidingsmogelijkheden voor bestaande bedrijven op Dombosch

In 2019 heeft de gemeente de toekomstvisie Dombosch vastgesteld. Hierin stellen ze dat de focus ligt op het in stand houden en zo mogelijk verbeteren van bedrijventerrein Dombosch. Dit willen ze bereiken door voldoende ontwikkelingsmogelijkheden op het bedrijventerrein te bieden.

In de afgelopen jaren zien we dat veel bouw- en maakbedrijven steeds meer onderdelen van het bedrijf uitbesteden. Hierdoor ontstaan er bedrijven op Dombosch waar voornamelijk kantoor- en logistieke activiteiten van het bedrijf worden uitgevoerd. Het productieproces vindt dan niet meer op deze locatie plaats.

Op het moment dat deze bedrijven willen uitbreiden, is het eigenlijk geen uitbreiding meer die binnen de bestemming ‘Bedrijventerrein’ past. Hierbinnen zijn kantoorfuncties namelijk uitgesloten. Dit zorgt ervoor dat bedrijven die al jarenlang gevestigd zijn op Dombosch, geen ruimte meer hebben om te kunnen groeien en ontwikkelen of vernieuwen. Dit vindt de gemeente niet wenselijk omdat ze juist willen investeren in een goed vestigingsklimaat voor bedrijven. Juist omdat een stabiele, lokale economie en een goede werkgelegenheid van groot belang is.

Daarom willen ze bedrijven die langer dan drie jaar gevestigd zijn op Dombosch de kans geven om uit te kunnen breiden met hun bedrijf. Voorwaarde is dat de uitbreiding past binnen een goede ruimtelijke ordening. Wil je hierover meer weten, neem dan contact op met Nicole de Kort, contactpersoon bedrijven via N.deKort@geertruidenberg.nl of telefonisch op 0162-579687.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.