Tweede editie Gertrudisloop 29 september a.s.

Dit jaar hopen we op beter weer en dus een groter deelnemersveld, aldus Jürgen van den Elshout, één van de organisatoren.

Na een geslaagde eerste editie is de laatste zondag van september dit jaar de datum voor de tweede Gertrudisloop. De organisatie heeft weer een mooi parcours uitgezet en net als vorig jaar kunnen hardlopers en wandelaars weer genieten van vele gebouwen die deze dag belangeloos hun deuren open zetten. Bij de eerste editie, die onder slechte weersomstandigheden werd gehouden, waren 140 hardlopers en 110 wandelaars aan de start die onder andere door een kapperszaak, bibliotheek en kerk liepen en daarbij op plekken kwamen waar je normaal niet komt.

Dit jaar hopen we op beter weer en dus een groter deelnemersveld, aldus Jürgen van den Elshout, één van de organisatoren. “We hebben echt weer enkele oude, leuke en leerzame gebouwen in de kernen Raamsdonksveer en Geertruidenberg kunnen bijschrijven op ons lijstje. Het is deze keer zelfs mogelijk om u even artiest te voelen wanneer u over het podium van een theater loopt. Natuurlijk zijn er enkele gebouwen van vorig jaar die niet mogen ontbreken en ook nu weer bezocht worden. In de komende weken zullen we op Facebook, op de regionale TV en in deze krant enkele gebouwen eruit lichten. De start van de Gertrudisloop is weer in het Dongemond Soccer Center. Deze locatie is in twee jaar tijd toch echt uitgegroeid tot de sportontmoetingsplek van de kern Geertruidenberg dus voor ons als organisatie was dit geen moeilijke keuze. Om tien uur wordt gestart met de hardlopers en een kwartiertje later vertrekken de wandelaars.

Na afloop is er voldoende tijd en gelegenheid om na te kletsen en te borrelen. Eventuele wielerliefhebbers onder de lopers kunnen rustig blijven want het WK wielrennen, wat ook op deze zondag 29 september plaatsvindt, wordt de gehele dag op grote schermen uitgezonden.

Inschrijven kan vanaf 1 september op www.inschrijven.nl.

Bron: Dongemond Soccer Center – Joyce Hijmans 19-08-2019

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.