Aan de Emmastraat in Raamsdonksveer zit uitzendbureau Total Work Industries. “Een technisch uitzendbureau dat heel dicht bij de mensen staat”
Het bedrijf komt voort uit de bedrijven Totalwork en Stikkers Industriemontage. De gedeelde passie voor de mensen achter het werk zorgt voor een vruchtbare samensmelting. Het is echter geen uitzendbureau zoals er veel zijn, het is puur technisch. En daarbij is een menselijke touch van belang.
Eind 2017 werd Total Work Industries opgericht, in eerste instantie werd er gewerkt vanuit een kantoortje op het industrieterrein. “Sinds anderhalve maand zitten we in de Emmastraat. Dat is wat we wilden. In het centrum, toegankelijk voor iedereen”, zegt vestigingsmanager Harry van Avendonk. Hij stapte na achttien jaar werken als vertegenwoordiger van gereedschappen blank in het avontuur van het nieuwe uitzendbureau. Maar zijn technische achtergrond maakt het een goede combinatie.
Op dit moment heeft Total Work Industries ‘rond de 45’ mensen aan het werk. “We willen aan het einde van het jaar eigenlijk naar zo’n honderd mensen. De mogelijkheden zijn er.” Ondanks dat het ‘puur technisch’ is, is het werk divers. “Het is eigenlijk ambachtelijk werk. We zoeken mensen die iets met hun handen kunnen en een goed stel hersens hebben, om het zo een beetje plat te zeggen. De vraag is: waar zijn al die mensen die met de handjes willen werken gebleven? Ze zijn heel schaars. Terwijl het gaat van industriële elektriciens tot constructiebankwerkers en van montagemedewerkers tot kabeltrekkers.”
Dichtbij
Voor Van Avendonk is menselijkheid belangrijk, je bent als werknemer of klant absoluut geen nummertje. Verre van zelfs. “Wat voor ons belangrijk is: we staan heel dicht bij de mensen. Ik ken ze allemaal bij naam. Er gaat bij ons niemand bij een relatie werken voor ik hem of haar gesproken en ontmoet heb. Je kunt niet iemand na een gesprek door de telefoon zeggen: maandag moet je in Groningen staan bij Pietje, meld je daar en succes. Zo werkt het niet. Voor ons is het echt heel belangrijk dat we dicht bij de mensen staan.”
Vanuit Total Work Industries worden mogelijke werknemers op allerlei manieren benaderd. “Via social media, via de telefoon of door mensen aan te spreken op straat. Dan gaan we in gesprek, met een bakkie koffie. Heel laagdrempelig. Zo krijg je een bepaald beeld van iemand. Ik wil zoveel mogelijk van hem of haar weten, zowel van de technische kant als van de – als het enigszins kan – privékant. Iedereen heeft zijn dagelijkse slobberingetjes. Maar het is goed te weten of dat invloed kan hebben op het werk. Dan kunnen we de keuze maken en zeggen: dit zoeken we niet. Of dat we juist zeggen: we gaan het proberen. Maar dan kunnen we in gesprek met de klant wel aangeven wat er is. We zijn altijd open en eerlijk, hebben niks te verbergen.”
“Dat kan ook niet, dan kom je jezelf tegen. Dan krijg je te horen: ‘Leuk Harry, we hebben hem hier nu twee dagen en we kunnen er eigenlijk niets mee’. Dat willen we niet”, geeft Van Avendonk aan. “We zijn klein, maar kunnen groot worden in onze manier van werken. Een stukje betrouwbaarheid naar buiten. Dat mensen zeggen: ‘Je moet eens naar Harry lopen’. Mensen moeten weten dat ze altijd kunnen bellen, altijd binnen kunnen lopen. En dan maakt het niet waar het over gaat, ik probeer te helpen waar ik kan. En uiteindelijk willen we de klant aan een werknemer helpen en die werknemer aan – als het kan langdurig – werk.”
Groei
Total Work Industries groeit sinds de oprichting. “We proberen de olievlek steeds groter te maken”, zegt Van Avendonk. Maar ondanks de groei blijft één ding altijd hetzelfde. Detachering met een menselijke touch staat er op de website van het bedrijf. “Dat is precies wat het is. De menselijke touch, dat hoort bij ons.”
Bron: VOG Redactie – Fabian Eijkhout