“The Messiah” van Handel in de Geertrudiskerk

Dutch Baroque Orchestra & Choir geeft 23 november 2019 om 19:30 uur een uitvoering o.l.v. dirigent Gerard de Wit. (Met VOG-korting)

‘THE MESSIAH’ VAN HANDEL IN OERVERSIE DOOR DUTCH BAROQUE
Handels meesterwerk als ideale opmaat naar Kerst

Dutch Baroque presenteert dit najaar de oerversie van Handels meesterwerk ‘The Messiah’. Het werk wordt in authentieke bezetting uitgevoerd zoals Handel het zelf in 1742 in première liet gaan. Dit grootse verhaal vol dynamiek, vuur en passie heeft anno 2019 nog niets aan  zeggingskracht en dramatiek ingeboet. Dutch Baroque Orchestra & Choir staan garant voor een virtuoze uitvoering onder leiding van artistiek leider en dirigent Gerard de Wit. De solisten zijn sopraan Klaartje van Veldhoven, alt Oscar Verhaar, tenor Jasper Dijkstra en bas Jonathon Adams. De concerten vinden plaats op 22, 23, 29 en 30 november op sfeervolle locaties in  Geertruidenberg, Voorthuizen en Zwijndrecht.

‘The Messiah’ is het bekendste werk van George Frederic Handel en vertelt het levensverhaal van Christus. Handel componeerde dit oratorium voor koor, orkest en solisten in 1741 in slechts drie weken. Vanaf de eerste succesvolle uitvoering in 1742 in Dublin is dit grootse werk met zijn ontroerende aria’s en koordelen waaronder het Hallelujah nog altijd immens populair. Gerard de Wit over deze uitvoering: “Wie kent ‘The Messiah’ niet? Handel zelf dirigeerde zijn werk 56 keer en paste het diverse malen aan voor de verschillende omstandigheden zoals beschikbaarheid van bepaalde solisten of instrumenten. Regelmatig wordt het oratorium uitgevoerd, maar zelden kiest men voor de oerversie, de allereerste ongewijzigde versie. Als opmaat naar kerst wil ik graag samen met mijn collega-musici het werk in oorspronkelijke staat laten horen, zoals het heeft klonken in 1742”.

Dutch Baroque
Dutch Baroque werd opgericht in 2014 door Gerard de Wit en legt zich toe op muziek uit de 17e en 18e eeuw. Voor Gerard de Wit, die het pionierswerk van zijn voormalig leraar Ton Koopman een duidelijk vervolg geeft, staat de vitale uitvoeringspraktijk van oude muziek voorop, uitgevoerd door gespecialiseerde professionele topmusici. De muziek wordt in zijn authentieke staat door De Wit opnieuw bekeken en geïnterpreteerd. Welke muziek er ook op de lessenaar staat en of hij nu orgel/ klavecimbel speelt of dirigeert: de aanpak van Gerard de Wit en zijn aanstekelijke, dynamische presentatie zijn kenmerkend. Na de succesvolle uitvoeringen van de Hohe Messe in 2018, de Matthäus Passion in 2019 volgt nu de Messiah van Handel.

Uitvoerenden Messiah HWV 56
Klaartje van Veldhoven, sopraan | Oscar Verhaar, alt | Jasper Dijkstra, tenor | Jonathon Adams, bas Dutch Baroque Orchestra & Dutch Baroque Vocal Consort o.l.v. dirigent Gerard de Wit.

Data en kaartverkoop
23 nov. 2019 19:30 u Geertruidskerk Elfhuizen 3 4931 AX Geertruidenberg
29 nov. 2019 19:30 u Kerkelijk Centr. Bethabara Van Den Berglaan 79 3781 GE Voorthuizen
30 nov. 2019 19:30 u Oude Kerk Kerkstraat 49 3331 XL Zwijndrecht

De kaartverkoop loopt via de website: www.dutchbaroque.nl. De prijzen variëren van gratis (inleiding en kinderen < 12 jaar) tot € 69,00.

De speciale aanbieding voor VOG-leden is dat zij met 20% a.s. zaterdag naar het concert kunnen  komen. E-tickets zijn te bestellen via www.dutchbaroque.nl
De kortingscode die 20% korting geeft en via de site is te gebruiken, is: ondernemersgb

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.