Telepuls: “Ga met je tijd mee”

Leon van der Pluijm is sinds dit jaar de eigenaar van Telepuls. In dit artikel vertelt Leon over zijn carrière en waarom hij ondernemer is geworden!

Door Sara Berende

Leon is geboren en getogen in Geertruidenberg. In 1989 hebben zijn ouders, Ron en Mary, een bedrijf in de telecommunicatie opgericht, genaamd ‘Telepuls Telecommunicatie B.V.’. Leon was vroeger veel te vinden in het bedrijf van zijn ouders. Hij was altijd betrokken bij het bedrijf, maar had eigenlijk nooit de ambitie om daar ook te gaan werken. Hij wilde liever iets voor zichzelf beginnen!

Na enkele jaar in de sales te hebben gewerkt, was Leon toe aan iets anders. Hij is op zoek gegaan naar een nieuwe baan en is eigenlijk tegen zijn zin in toch in het bedrijf van zijn ouders beland. Daar kreeg Leon een inkoopfunctie. Met deze functie leerde Leon in te spelen op de behoefte van klanten en tegelijkertijd kreeg hij een kijkje wat er allemaal speelde in het bedrijf. Hij leerde het bedrijf steeds beter kennen en zo groeide zijn passie voor Telepuls steeds meer. Inmiddels werkt Leon al ruim 15 jaar in het bedrijf. Afgelopen mei heeft Leon daarom een belangrijke stap gezet. Zijn ouders besloten met pensioen te gaan en hebben het bedrijf aan Leon overgedragen. Dat zorgde voor een aantal veranderingen in het bedrijf, zoals het lidmaatschap bij de VOG!

Het vaste team van Telepuls bestaat uit 8 mensen en dat vindt Leon een prettige samenstelling. “Je kan hierdoor snel schakelen als je bijvoorbeeld nieuwe ideeën hebt”. Samen met het team zorgt Leon voor goede en betrouwbare telecommunicatie bij hun klanten. Iedere klant is anders, dus zoekt Telepuls altijd naar de beste oplossing bij iedere situatie!

Het leukste aan ondernemen vindt Leon eigenlijk het hele ‘managen’ van je bedrijf. “Het zien groeien wat jij aan het bouwen bent, geeft voldoening.” Het is fijn om te zien als je visie werkelijkheid wordt. Volgens Leon moet je als ondernemer eigenwijs zijn en daar kan Leon zichzelf ook in vinden. “Als ik iets in mijn hoofd hebt wat ik wil doen, dan gaat dat ook gebeuren.” Daarvoor moet je ook doorzettingsvermogen hebben, dus: “Als je een goed idee hebt, dan moet je er ook voor gaan.”

Tot slot geeft Leon de collega-ondernemers ook nog een andere tip: “Ga met je tijd mee.” Profiteer van de moderne technieken die je bedrijf verder kunnen helpen. Dit houdt je bedrijf up-to-date!

Wil je ook een keer met jouw bedrijf in de spotlights staan? Wordt dan nu lid van de VOG en Sara neemt contact met je op! Of stuur haar zelf een e-mail: sara@vog.nl.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.