sVeer: ‘We hebben een maatschappelijke functie’

Marian de Hoogh is samen met Annie den Boer eigenaresse van ‘sVeer. In dit artikel vertelt ze namens ‘sVeer haar verhaal.

Door Sara Berende

Marian woont inmiddels ruim 33 jaar in Raamsdonksveer. Samen met Annie runt ze al 12 jaar de lifestylewinkel ‘‘sVeer’, een leuk en gezellig winkeltje in hartje Raamsdonksveer. Voordat het duo samen de winkel begon, heeft Marian in de zorg gewerkt en lesgegeven als dansdocente. Op een gegeven moment lag dit werk haar niet meer en wilde ze wat anders doen. Samen met haar buurvrouw Annie kreeg ze het spontane idee om een winkeltje te starten. Ze vonden het jammer dat er destijds een cadeauwinkeltje in Raamsdonksveer ontbrak en dus wisten ze al snel wat voor winkel het moest worden. Een aantal jaar later werd ‘sVeer geopend, een verrassende lifestylewinkel in cadeaus en woondecoratie!

‘sVeer heeft een zorgvuldig samengesteld aanbod van cadeaus en woondecoraties. Annie en Marian doen hun inkopen bij beurzen, inkoopcentra en huisshows van leveranciers om de winkel te vullen. Door breed in te kopen creëren ze een grote verscheidenheid aan producten, wat ervoor zorgt dat iedereen bij ‘sVeer terecht kan voor iets leuks.

De interactie met mensen vindt Marian het belangrijkste en het leukste aan ondernemen. Ze wil klanten zo goed mogelijk kunnen helpen. Dit doet ze door de klanten goed aan te voelen en met ze in gesprek te gaan. Wat willen ze en wat hebben ze nodig? Haar werk heeft dan ook een soort maatschappelijke functie. De dames zijn een aanspreekpunt waar klanten een praatje kunnen maken, maar ook hun hart kunnen luchten.

‘sVeer wordt gerund wordt door twee sterke vrouwen, dus was ik nieuwsgierig naar Marians mening over de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in het bedrijfsleven. Marian ziet steeds vaker dat vrouwen in topfuncties komen, maar enkel omdat ze vrouw zijn en niet om hun kennen en kunnen. Dit is iets wat ze zelf graag anders zou willen zien. In de omgeving en in hun onderneming merkt ze verder niet zo veel van de ongelijkheid.

Ook zijn de gevolgen van de maatregelen rondom de coronacrisis bij ‘sVeer merkbaar. Ondanks dat de winkels open mogen blijven, is het aantal klanten flink afgenomen. “De toekomst is onzeker.” Toch staan ze allebei steeds weer in de winkel. Marian vertelt dat ze zichzelf soms moet motiveren, maar de winkel blijft haar ‘kindje’. “Elke klant die in de winkel komt, komt toch speciaal naar onze winkel en dat vinden we heel fijn.” Voor die klanten willen ze er graag zijn en er helemaal voor gaan, ook al moet dat tijdens de coronacrisis met een aangepaste benadering en op een afstandje.

Tot slot heeft Marian nog een aantal tips voor (beginnende) ondernemers: kijk goed naar wat de markt doet, blijf up-to-date en speel in op ontwikkelingen. De ultieme tip? Heb plezier in je werk en blijf trouw aan jezelf. “Doe wat je hart je ingeeft.”

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.