Supermarkten langer open

De winkeltijden sluiten dan beter aan bij die in de buurgemeenten Oosterhout en Drimmelen.

Winkelwagens Albert Heijn © Bertjan Kers/BD

De supermarkten in de gemeente Geertruidenberg mogen op zondag langer open zijn.

Op verzoek van Jumbo en Albert Heijn in Raamsdonksveer is het college van Geertruidenberg van plan om de winkeltijdenverordening te verruimen.

Het komt nu met voorstel om op zondag in plaats van tot 20.00 uur tot 22.00 uur open te mogen. Ook de openingstijd wordt vervroegd van 08.00 naar 06.00 uur. ,,We hebben het ruim gesteld”,, aldus een woordvoerder van de gemeente over dat vroege tijdstip, ,,de winkeliers moeten zelf maar kijken hoe het hen uitkomt.”

Voor Peter Deleij, supermarktmanager van de AH in Raamsdonksveer, is het vooralsnog ‘verrassend’ dat de gemeente zoveel ruimte in openingstijden wil bieden. Hij sluit al twee jaar de winkel op zondag om 20.00 uur. Dat is een uur later dan de officiële 19.00 uur zoals nog in de oude verordening staat. ,, Ik kwam daar later pas achter. De gemeente heeft dat twee jaar gedoogd”.

Hij gaat nu ’s zondags om 10.00 uur open: ,,Dat is een bewuste keuze, vanwege de zondagsrust. De mensen willen uitslapen of naar de kerk. Ik vind dat nog steeds een prima tijdstip.”

Over openen om 06.00 uur zegt hij: ,,Dat lijkt me sterk. Ik ken geen winkel die ’s zondags zo vroeg opent.” ,,Het is is aan de winkeliers”, aldus de gemeente, ,,ze kunnen het zelf invullen, al willen ze pas om 12.00 uur open gaan”.

Bron: BN De Stem – Marja Klein Obbink 13-11-19

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.