Subsidiekansen voor ondernemers

Ondernemers laten vaak kansen liggen als het gaat om subsidies gaat. Weet daarom dat er bedrijven zijn die hierin met je meedenken.

MIT, Mkb, innovatiestimulering Topsectoren

Ondernemers laten vaak kansen liggen als het gaat om subsidies gaat. Dat is niet zo gek, want het is een vak apart om alle in en outs te weten. Weet daarom dat er bedrijven zijn die hierin met je meedenken. In deze reeks artikelen over ‘subsidiekansen voor ondernemers’ brengen we je de op de hoogte van de belangrijkste highlights per subsidie zodat u weet of u actie kan ondernemen.

Vandaag: De subsidie MIT, Mkb innovatiestimulering Topsectoren.

Bent u als mkb-ondernemer bezig met innovatie en sluit uw project aan bij de topsectoren? Dan kunt u in aanmerking komen voor de regeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren (MIT).

Mkb-innovatiestimulering Topsectoren (MIT)
Met de subsidie Mkb-innovatiestimulering Topsectoren (MIT) wil de overheid de betrokkenheid van het mkb bij de topsectoren in Nederland vergroten. De gesubsidieerde activiteit moet passen binnen de Regionale Innovatiestrategie en deel uitmaken van of gericht zijn op de topsectoren en/of per regio aangewezen nationale topclusters. U komt in aanmerking voor deze subsidie als u een mkb-bedrijf bent of een samenwerkingsverband van mkb-bedrijven en uw bedrijf valt onder één van de topsectoren.

Voorwaarden Mkb-innovatiestimulering Topsectoren
Binnen iedere topsector zijn de volgende instrumenten beschikbaar:

  • Innovatieadviesproject: voorafgaand aan een innovatieproject kunt u subsidie aanvragen voor een door een kennisinstelling of onafhankelijke adviesorganisatie uit te voeren innovatieadviesproject. Het project moet leiden tot nieuwe kennis voor de ondernemer over vernieuwing of ontwikkeling van producten, productieprocessen en diensten.
  • Haalbaarheidsproject: u kunt subsidie aanvragen voor haalbaarheidsprojecten die technische en economische risico’s in kaart brengen. Dit kan deels aangevuld worden met industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling.
  • R&D-samenwerkingsproject: heeft u een samenwerkingsverband met tenminste één ander mkb-bedrijf? Dan kunt u subsidie aanvragen voor industrieel en experimenteel onderzoek, gericht op de ontwikkeling of vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten.

Meer weten over MIT?

  • Momenteel is nog niet bekend wanneer de volgende opstelling van deze subsidie is. Subsidieaanvragen worden regionaal ingediend. Past de subsidieaanvraag niet binnen de Regionale Innovatiestrategie of wordt het instrument niet regionaal aangeboden, dan kunt u de subsidieaanvraag landelijk indienen.

Bron: subsidiefocus.nl
Heb jij ook kennis te delen? Laat het ons weten! Academy@vog.nl

Coördinator VOG Academie
Sabine van der Hulst

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.