Subsidiekansen voor ondernemers: SLIM-regeling

Nu! én in September zijn er hele mooie subsidiekansen gericht op het stimuleren van leren en ontwikkeling van medewerkers. Zogenaamd de SLIM-regeling.

Mkb-ondernemingen, samenwerkingsverbanden van minimaal 2 mkb-ondernemingen en grootbedrijven die behoren tot de landbouw, horeca of recreatie komen hiervoor in aanmerking. Het gaat om de volgende subsidiabele activiteiten:

  • Doorlichting onderneming en in beeld brengen scholingsbehoefte;
  • Opstellen plan voor opleiding en ontwikkeling medewerkers;
  • Verkrijgen loopbaanadvies;
  • Begeleiding bij ontwikkeling en invoeren van een methode die medewerkers stimuleert kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen;
  • Het bieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf.

De subsidie bedraagt 80% (!) voor kleine ondernemingen en 60% voor middelgrote ondernemingen, samenwerkingsprojecten of grootbedrijf in de landbouw-, horeca- of recreatiesector. Het gaat om maximale subsidiebedragen van € 24.999 voor het MKB.
€ 500.000 voor samenwerkingsprojecten en grote bedrijven. € 500.000 totaal waarvan max. € 200.000 per partner en voor landbouwbedrijven ligt het subsidiabele bedrag op € 20.000.

Let op! Want er gelden voor subsidie aanvragen altijd openingen en sluitingen voor het indienen. Voor het MKB: 2 maart tot en met 31 maart 2020 én er zal een tweede tijdvak in september plaatsvinden. Voor samenwerkingen en grote bedrijven geldt 1 april tot en met 30 juni.

Wilt u weten welke partners er binnen onze leden de subsidieaanvraag kunnen doen voor u? Of de uitvoering van de subsidiabele werkzaamheden? Stuur een berichtje naar academy@vog.nl

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kees Wilms van Karsbergen van Raaf Business

Heb jij ook kennis te delen? Laat het ons weten! Academy@vog.nl

Coördinator VOG Academie – Sabine van der Hulst

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.