Stichting Behoud Geertruidskerk: “Ik heb mijn hart gevolgd en dat heeft goed uitgepakt”

Paul Koedijk heeft dagelijks de leiding in handen van de Geertruidskerk, een prachtige locatie voor bijzondere culturele en commerciële evenementen. In dit artikel lees je over zijn carrièreswitch en waarom hij voor het ondernemerschap heeft gekozen. 

Door Sara Berende

Paul Koedijk is 38 jaar en komt oorspronkelijk uit Tilburg. Een jaar of 18 geleden verhuisde hij naar Geertruidenberg. Hij kwam te wonen naast de Geertruidskerk, waar hij in 2016 vrijwilliger werd. In december 2017 werd Stichting Behoud Geertruidskerk opgericht en omdat Paul als vrijwilliger zo actief was, bood het bestuur hem aan de dagelijks leiding te nemen.

Paul had destijds een baan in de psychologische zorg en moest een keuze te maken. Toch heeft hij heeft de uitdaging met beide handen aangegrepen: “Het was spannend om de zekerheid van mijn baan op te geven, maar ik heb mijn hart gevolgd en dat heeft goed uitgepakt.” Paul vertelt dat het enthousiasme en de liefde die zijn voorgangers voor de kerk hadden een reden was om de uitdaging aan te gaan. Paul wil die liefde in stand houden en zet daarom graag voor iedereen de deuren open om te laten zien wat voor moois de kerk te bieden heeft: “De kerk is de huiskamer van Geertruidenberg.”

Stichting Behoud Geertruidskerk is opgericht met het doel om de kerk in goede staat terugbrengen en te houden. Het doel van de stichting is om van de kerk een bijzondere en indrukwekkende plaats van ontmoetingen te maken, door en voor mensen. Door de stichting biedt de kerk nu ruimte aan allerlei activiteiten die in lijn zijn met de identiteit van de Geertruidskerk. Dat zijn religieuze activiteiten, maar ook culturele, maatschappelijke en commerciële activiteiten. Het varieert van concerten tot trouwerijen en van beurzen tot tentoonstellingen.

Paul werkt graag met mensen, dat zit in zijn karakter. Hij gaat graag het gesprek aan en staat open voor de mening van anderen. Hij is een echte verbinder en brengt verschillende partijen samen om een mooi evenement neer te zetten. Paul kan daarom ook goed zijn creatieve geest kwijt in zijn werk. Zo is hij nu bezig met het opzetten van een project voor volgend jaar, waarbij een multidimensionaal kunstwerk in de kerk komt te staan.

Door de coronacrisis is de agenda van de kerk grotendeels leeggestroomd, maar Paul zit niet stil. “De restauratie en het onderhoud gaan gewoon door en daarnaast heb ik genoeg tijd om nieuwe creatieve ideeën te bedenken.” Paul geeft als tip mee om positief te blijven in deze tijd, hoe moeilijk het ook is. “Er is altijd licht aan het einde van de tunnel. En blijf bezig, want stilstand is achteruitgang.”

Tenslotte voegt hij toe dat ondernemers met leuke ideeën altijd welkom zijn in de Geertruidskerk! Voor meer informatie kun je kijken op www.geertruidskerk.nl.

 

Wil je ook een keer met jouw bedrijf in de spotlights staan? Word dan nu lid van de VOG en Sara neemt contact met je op! Of stuur haar zelf een e-mail: sara@vog.nl

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.