Stand van zaken Oude Haven

De Oude Haven is één van de ontwikkellocaties in het programma Donge Oevers. Met het project Oude Haven maken we het gebied tussen de Donge en het Heereplein aantrekkelijker voor inwoners en bezoekers. Binnen dit project speelt een aantal ontwikkelingen waarvan we u graag op de hoogte brengen.

Bron: Gemeente Geertruidenberg, vr, 27-11-2020 – 13:47

Drie deelgebieden

De locatie Oude Haven bestaat uit drie deelgebieden:

  • Openbare ruimte
  • Gemeentelijke jachthaven
  • Woningbouwlocaties

Openbare ruimte

Het definitief ontwerp is vastgesteld op 16 juni 2020. Daarna volgde het opstellen van het bestek om een aannemer te kunnen vinden voor de werkzaamheden. Daarvoor was het nodig dat de gemeenteraad eerst de begroting vaststelde. Dat is op 12 november 2020 gebeurd, zonder gevolgen voor project Oude Haven. Het is nu mogelijk om het bestek op korte termijn af te ronden en de aanbesteding te starten. Bent u benieuwd naar het ontwerp? Kijk dan op de projectpagina.

Gemeentelijke jachthaven

De gemeente wil de jachthaven in principe afstoten. Daarom zijn er gesprekken met mogelijke exploitanten. Om de jachthaven goed te kunnen exploiteren, moeten er meer ligplaatsen komen dan nu aanwezig. Uiterlijk eind december besluit het college van B&W verder over de procedure en de randvoorwaarden om de jachthaven af te stoten. Op basis daarvan volgt de selectie van een nieuwe eigenaar/exploitant van de haven.

Er is een startnotitie opgesteld. In de startnotitie staat wat haalbaar en wenselijk is als het gaat om woningbouw. Bovendien staat in de startnotitie hoe het proces eruitziet om een ontwikkelaar voor de woningbouw te kiezen en de manier waarop omwonenden en ondernemers in het proces worden betrokken. Het college van B&W heeft deze startnotitie goedgekeurd. Op 3 en 17 december behandelt de gemeenteraad deze startnotitie. Op 17 december valt het besluit. De startnotitie vindt u op de projectpagina. Via deze pagina kunt u tevens de raadsvergaderingen live bekijken.

Vragen?

Heeft u vragen? Mail gerust naar Dongeoevers@geertruidenberg.nl of bel 14 0162.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.