Stand van zaken Oude Haven

De Oude Haven is één van de ontwikkellocaties in het programma Donge Oevers. Met het project Oude Haven maken we het gebied tussen de Donge en het Heereplein aantrekkelijker voor inwoners en bezoekers. Binnen dit project speelt een aantal ontwikkelingen waarvan we u graag op de hoogte brengen.

Bron: Gemeente Geertruidenberg, vr, 27-11-2020 – 13:47

Drie deelgebieden

De locatie Oude Haven bestaat uit drie deelgebieden:

  • Openbare ruimte
  • Gemeentelijke jachthaven
  • Woningbouwlocaties

Openbare ruimte

Het definitief ontwerp is vastgesteld op 16 juni 2020. Daarna volgde het opstellen van het bestek om een aannemer te kunnen vinden voor de werkzaamheden. Daarvoor was het nodig dat de gemeenteraad eerst de begroting vaststelde. Dat is op 12 november 2020 gebeurd, zonder gevolgen voor project Oude Haven. Het is nu mogelijk om het bestek op korte termijn af te ronden en de aanbesteding te starten. Bent u benieuwd naar het ontwerp? Kijk dan op de projectpagina.

Gemeentelijke jachthaven

De gemeente wil de jachthaven in principe afstoten. Daarom zijn er gesprekken met mogelijke exploitanten. Om de jachthaven goed te kunnen exploiteren, moeten er meer ligplaatsen komen dan nu aanwezig. Uiterlijk eind december besluit het college van B&W verder over de procedure en de randvoorwaarden om de jachthaven af te stoten. Op basis daarvan volgt de selectie van een nieuwe eigenaar/exploitant van de haven.

Er is een startnotitie opgesteld. In de startnotitie staat wat haalbaar en wenselijk is als het gaat om woningbouw. Bovendien staat in de startnotitie hoe het proces eruitziet om een ontwikkelaar voor de woningbouw te kiezen en de manier waarop omwonenden en ondernemers in het proces worden betrokken. Het college van B&W heeft deze startnotitie goedgekeurd. Op 3 en 17 december behandelt de gemeenteraad deze startnotitie. Op 17 december valt het besluit. De startnotitie vindt u op de projectpagina. Via deze pagina kunt u tevens de raadsvergaderingen live bekijken.

Vragen?

Heeft u vragen? Mail gerust naar Dongeoevers@geertruidenberg.nl of bel 14 0162.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.