Stadspromotor:’De Markt is net iets te leeg’

Joyce Hijmans, 22 jaar, is de nieuwe stadspromotor van de gemeente Geertruidenberg.

Joyce Hijmans. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Ze woont in Hank, ging vroeger stappen bij Oscars in Raamsdonksveer, is te vinden op de Veerse dag, deed mee aan de Obstacle Run in Raamsdonk, werkt bij het soccercentrum en gaat binnenkort ook met haar vriend in Geertruidenberg wonen.

,,Het eerste wat ik ga doen is de mensen er bewust van maken wát er te doen is in de gemeente Geertruidenberg. Dat ze daar trots op mogen zijn”, vertelt ze uit eigen ervaring.

Waar het om gaat is dat je die activiteiten wel ergens moet kunnen vinden. ,,Er is genoeg te doen, alleen, waar vind je dat? Het zou handig zijn als er een specifieke Facebookpagina is waarop al die activiteiten staan gebundeld”, denkt ze hardop. Ze lacht: ,,Stadpromotor Geertruidenberg, de naam heb ik al.”

Sollicitanten
Hijmans presenteert zichzelf in het kantoor van wethouder John van Vugt. Hij is verantwoordelijk voor de portefeuille toerisme en promotie. Hijmans is gekozen uit 15 sollicitanten, vertelt hij, van wie er acht overbleven. Ze werd uitverkoren vanwege haar ‘frisse blik’, aldus Van Vugt, in combinatie met de opleiding leisuremanagement die perfect bij de functie van stadspromotor past. Een combinatie van marketing en evenementen organiseren.

Vanaf komende maandag moet Hijmans de praktijk in; ze is aangenomen voor 12 uur per week. De Facebookpagina is één ding; haar andere focus kom te liggen op de Markt in Geertruidenberg die, zegt ze diplomatiek, ‘net iets te leeg is’. Ze heeft genoeg ideeën, zegt ze, maar om die nu al naar buiten te brengen?

,,Ik wil eerst eens gaan praten.” Praten met de ondernemers, horeca, winkeliers. Dat dat gaat lukken, daar heeft ze alle vertrouwen in. ,,Ik ben open en toegankelijk”, weet ze van zichzelf.

Ze kent de scepsis over en van ondernemers die niet willen samenwerken, ,,maar ik wil er juist zonder vooroordelen meer gaan praten. En trouwens: er zijn genoeg ondernemers die wél willen samenwerken toch?”, lacht ze.

Vanaf maandag gaat ze op pad. Dan gaat ze letterlijk de markt op. En nee, onderzoek gaat ze niet doen. Waarna wethouder Van Vugt interrumpeert: ,,Onderzoeken liggen er al genoeg. We hoeven geen grote visie. We gaan nu aan de slag”.

Bron: BN De Stem – Marja Klein Obbink 10-04-19

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten