Spectaculaire Vestingstedenroute langs de Zuiderwaterlinie

Hou 25-4-2020 alvast vrij in de agenda: dan vindt een exclusieve rit plaats met vooroorlogse auto’s.

Het startpunt is in Heusden, daarna gaat de route door naar Geertruidenberg, met een bijzonder moment op de Markt. In Willemstad komen Brabantse gezelligheid en klassieke auto’s bij elkaar. Eindpunt Steenbergen staat bol van festiviteiten rond historische schepen, auto’s, motoren, fietsen en koetsen. Dus er is alles te beleven op deze dag met ons mooie mobiele erfgoed!

Dit alles in een setting waarbij onze vestingsteden het decor vormen en de pre-war auto’s en oldtimers over onze historische verbindingswegen rijden, vanaf startpunt tot eindpunt van de route. Maar niet alleen klassieke auto’s, maar ook historische schepen varen op deze dag een eigen route richting vestingstad Steenbergen.

Kom de sfeer opsnuiven in één van de vestingsteden of het slotfeest in Steenbergen!

Bezoekers kunnen al vanaf 11.00 uur genieten van vele activiteiten in Steenbergen.Van bijzondere auto’s op de markt tot historische schepen in de jachthaven: Steenbergen ademt die dag mobiel erfgoed. Met koetsjes kunnen bezoekers langs de stadswallen en sluizen rijden. En de hele middag zijn historische schepen in actie te zien.

Voorlopig programma:
De rit van 120 km met de vooroorlogse auto’s start om 10.00 uur in de omgeving van Drunen.

Na het startschot komt de route om 10.30 uur dwars door Heusden en om 11.15 uur arriveren de eerste auto’s in Geertruidenberg. Op de markt worden de auto’s warm onthaald en uitgebreid getoond aan het publiek.

De rit wordt voortgezet en de auto’s zijn vanaf 14.00 uur te bewonderen bij het Mauritshuis in Willemstad. De eerste auto’s komen rond 15.30 uur aan in Steenbergen, voor de finish van de autorit.

Bron: vestingsteden.nl 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.