Smid Media Solutions: “Altijd vernieuwend zijn”

Nicky Smid is eigenaar van het bedrijf Smid Media Solutions. Ik vroeg hem naar zijn verhaal en zijn manier van ondernemen.

Door Sara Berende

Nicky Smid komt uit Raamsdonksveer en is al ruim 10 jaar de eigenaar van Smid Media Solutions. Hij werkt al vanaf zijn zestiende in de reclamewereld. Nicky heeft dus al op jonge leeftijd kennis gemaakt met deze branche en is zo de reclamewereld in gerold.
Na een opleiding op de grafische school in Eindhoven heeft Nicky besloten om verder te gaan in de reclame. Zodoende heeft hij na een paar jaar ervaring op te hebben gedaan zijn eigen bedrijf gestart: ‘Smid Media Solutions’, een full-service Print Management bedrijf en reclamebureau dat alles levert op het gebied van drukwerk, printwerk en digitale media! Het bedrijf staat bekend om zijn topservice en topkwaliteit voor een scherpe prijs. Het bedrijf is heel vernieuwend en innovatief op het gebied van digitale reclame.

Portret Nicky Smid

Het ondernemerschap trok Nicky om verschillende redenen. Het geeft hem de vrijheid om te doen wat hij leuk vindt en daarnaast zijn eigen tijd in te delen. Daarnaast geeft Nicky aan dat het een uitdaging is om nieuwe dingen te bedenken en uit te proberen. Ook geeft het ondernemerschap Nicky veel voldoening geeft. Het bedrijf produceert namelijk voor grote bedrijven door heel de Benelux en hij is erg trots als hij zijn eigen werken en projecten terugziet!

Ik vroeg Nicky hoe hij zich in deze moeilijke tijd enthousiast en gemotiveerd houdt. Hij vertelt dat het geen zin heeft om bij de pakken neer te gaan zitten en dat je er maar het beste van moet maken. “Je moet niet denken in problemen, maar in oplossingen.” Zo levert Smid Media Solutions nu ook vloerstickers, bedrukte preventieschermen en desinfectiezuilen om de maatregelen rondom het coronavirus voor bedrijven te kunnen overbruggen. Ze bieden verschillende producten, zodat ze voor elk budget een oplossing hebben en zo elke klant tegemoet kunnen komen.

Nicky verwacht dat de komende tijd een pittige tijd gaat worden voor ondernemend Nederland. Economisch gezien krijgt Nederland een flinke klap. Nicky vindt dat het voor bedrijven juist nu belangrijk is om te blijven investeren in reclame, zodat zij zichtbaar blijven. Het is voor Nicky vooral van belang dat hij met zijn bedrijf kan inspelen op de vraag van zijn klanten.

Nicky heeft naast Smid Media Solutions nog een tweede bedrijf: De drukwerk webshop Drukwerktijger.nl. Waar Smid Media Solutions vooral produceert voor grote bedrijven, is Drukwerktijger.nl er voor de kleinere klanten in de omgeving die graag het drukwerk zelf online willen bestellen. Het bedrijf produceert kleine maar ook grote opdrachten, die volledig automatisch uitgevoerd kunnen worden. Zo kan Nicky dus ook de kleinere bedrijven van reclamemateriaal voorzien!

Net zoals bij elke ondernemer vroeg ik Nicky om tips voor andere ondernemers. “Altijd vernieuwend zijn”, vertelt Nicky. Het is belangrijk om je te onderscheiden en juist anders te zijn dan andere ondernemers!

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.