Smaakrijk: “Wij zijn doeners”

Hanno van Strien runt samen met zijn vrouw Jolanda ‘Smaakrijk’, een ambachtelijke dorpswinkel in Raamsdonk met een ruim assortiment aan producten. In dit artikel lees je Hanno’s verhaal en zijn kijk op het ondernemerschap!

Door Sara Berende

Hanno van Strien is in Raamsdonk geboren en is sinds 2013 de eigenaar van Smaakrijk. Tot zijn 35e is Hanno actief geweest in de varkenshandel: Als hobby fokte hij luxe vleesvee op. In 2001 kreeg hij de vraag van zijn voerleverancier of hij voer wilde verkopen, aangezien hij veel bij luxevleesfokkers kwam. Hanno besloot dit gaat doen, in begin nog naast zijn varkenshandel. Enkele jaren later besloot Hanno deze verkoop serieuzer op te pakken en een winkel te starten. Zo werd in 2005 aan de Heemraadsingel in Raamsdonk ‘Van Strien Diervoeders & Ruitersport’ gerealiseerd!

Tijdens het runnen van deze winkel hadden Hanno en Jolanda al langer het idee om het assortiment uit te breiden met streekproducten. Wanneer in 2013 de dorpsslager stopt, besluiten Hanno en Jolanda dit idee tot uitvoering te brengen. Een deel van de winkel wordt verbouwd en binnen twee weken wordt ‘Smaakrijk’ geopend, een winkel dat verse kwaliteitsproducten biedt, zoveel mogelijk ingekocht van lokale boeren en tuinders.

Portret Hanno van Strien.JPG

Omdat Hanno twee verschillende soorten winkels heeft opgestart, was ik benieuwd wat voor hem elke keer de aanleiding geweest om iets nieuws te beginnen. “Het is leuk om een keer iets anders te proberen”, antwoordt Hanno. De uitdaging vindt Hanno het leukst aan ondernemen en is bovendien de reden om voor zichzelf te beginnen. Met een eigen bedrijf kan Hanno zijn eigen ding doen en die vrijheid vindt Hanno fijn.

Naast Smaakrijk verzorgt Hanno ook de catering op diverse gelegenheden. Maar omdat alle evenementen en feesten afgelopen maanden zijn afgezegd, ligt de catering van Smaakrijk stil. Hierdoor is Hanno gaan nadenken over andere activiteiten die wat opleveren en hem enthousiasme geven. Zo denkt hij erover na om in het naastgelegen pand, waar eerder zijn winkel Van Strien Diervoerders zat, weer iets te gaan ondernemen. Hanno staat open voor nieuwe kansen en uitdagingen en houdt zijn ogen open. Hij staat positief in het leven en omschrijft zichzelf als een echte doener.

Als ondernemer moet je volgens Hanno dan ook risico’s durven nemen, maar je moet wel weten waar je aan begint. Bereid je goed voor en zoek je zaken goed uit, voor je ergens aan begint. “Iemand die zich vergeet voor te bereiden, bereidt zich voor om vergeten te worden”, is de stelregel van Hanno.

Ben je benieuwd op welk gebied de VOG jou kan ondersteunen? Word lid van de VOG!

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.