Salon San: “Een eigen kapsalon was altijd al mijn droom”

Sandra Berende is het gezicht van Salon San, een sfeervolle kapsalon gelegen aan de markt in Geertruidenberg. In dit artikel vertelt Sandra over haar kapsalon en over haar ervaring als ondernemer!

Door Sara Berende

Sandra komt uit Dongen, maar woont al vanaf haar 21e in Geertruidenberg. Na afronding van de kappersopleiding heeft Sandra veel ervaring opgedaan bij verschillende kapsalons. Na 10 jaar voor dezelfde werkgever te hebben gewerkt, had Sandra de behoefte om voor zichzelf te beginnen. Dit was ook al langere tijd haar droom. Zo opende Sandra niet lang daarna haar eigen kapsalon aan huis: ‘Salon San’!

Toen haar kapsalon steeds verder uitbreidde, is Sandra gaan zoeken naar een nieuw pand. Sinds vorig jaar heeft ze die gevonden. Samen met Barry, van ‘Met Roosjes’, zit Sandra in het pand aan Markt 2. Ze had dit jaar enige tijd uitgetrokken voor de verbouwing van het pand en het mooi inrichten ervan.

Portret Sandra Berende.jpg

Helaas wijzigde het coronavirus haar plannen. Haar kapsalon aan huis moest sluiten, maar daardoor had Sandra wel veel tijd om met haar team de nieuwe salon te verbouwen. Toch werd Sandra verrast door de snelle opening op 11 mei. “De kapsalon was nog niet helemaal af, maar het was heel fijn dat ik mijn klanten weer kon ontvangen.” De nieuwe salon draait op volle toeren en inmiddels is de verbouwing bijna klaar!

Sandra heeft al 25 jaar ervaring in het kappersvak. In haar salon geeft ze persoonlijk advies op maat en luistert ze naar de wensen van haar klanten. Sandra vindt het contact met haar klanten ook het leukste aan haar werk. Ze wil dat de salon gezellig en persoonlijk is en iedere klant moet met een goed gevoel de deur uitlopen. Dit is ook de reden dat Sandra sinds drie jaar gespecialiseerd is in haarwerken. Zo kan ze ook deze klanten helpen en mooi maken en dat geeft haar voldoening.

Sandra heeft veel plezier in haar werk en dat is goed te merken. Ze is meerdere dagen in de week in haar salon te vinden en ze staat positief in het leven. Als ondernemer vindt Sandra het ook belangrijk dat je je eigen werk leuk vindt. “Als je je werk leuk vindt, dan gaat het allemaal een stuk makkelijker”, vertelt ze. Daarbij geeft ze ondernemers de tip dat je je droom altijd moet blijven houden en moet nastreven, ongeacht de tegenslagen!

Wil je ook een keer met jouw bedrijf in de spotlights staan? Wordt dan nu lid van de VOG en Sara neemt contact met je op! Of stuur haar zelf een e-mail: sara@vog.nl.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.