Safe-Gel zuil prachtig voorbeeld van lokale samenwerking tussen lokale ondernemers

In tijden waarin Covid-19 de hoofdrol speelt hebben heel veel bedrijven het bijzonder moeilijk. Juist dan is het zeer inspirerend als een bedrijf een spraakmakend product ontwikkeld, waarbij samenwerking met lokale bedrijven een belangrijke rol speelt.

Het gaat hierbij om de Safe-Gel zuil, waarmee middels een voetpedaal de handen op een veilige en schone wijze gedesinfecteerd worden. Een hygiënische en hand contactloze oplossing om in tijden van het coronavirus met hand-gel bezoekers en medewerkers te beschermen in bijvoorbeeld supermarkten, ziekenhuizen, zorgcentra, banken, kantoren, (sport)scholen, kinderdagverblijven en recreatiebedrijven. De Safe-Gel zuil is ontwikkeld door Jeroen Stoltenkamp, Onno Priem en het team, van het aan de Meerval in Raamsdonksveer gevestigde Las- en constructiebedrijf De Smidshoek BV.

Door Jan Hoek

“Iedere ondernemer draagt zijn steentje bij aan de veiligheid en hygiëne van hun klanten. Een bezoek aan een winkel is vaak noodzakelijk maar het blijft lastig jezelf tijdens het winkelen te beschermen. Het viel ons op dat de manier waarop bezoekers hun handen kunnen desinfecteren niet efficiënt en effectief genoeg is. Met die wetenschap hebben we de Safe-Gel zuil ontwikkeld”, begint Jeroen Stoltenkamp zijn verhaal. Enige tijd geleden is een testmodel uitgeprobeerd bij de Jumbo-vestiging in Hank. Met succes, want de eigenaar was zo enthousiast dat hij het exemplaar graag wilde houden. Overigens staat er in Hank inmiddels een nieuw exemplaar, gespoten in de gele Jumbo-kleur. De Safe-Gel zuil is geschikt voor elk type hand-gel van 250 ml tot 5 liter in ronde of vierkante fles en wordt standaard in RAL 9010 (wit) geleverd. Optioneel kan de zuil in de bedrijfskleur worden gespoten en/of voorzien van een bedrijfslogosticker.

Afbeelding2.png

De ontwikkelaars van de zuil wilden het project alleen realiseren met op industrieterrein Dombosch I en II gevestigde ondernemers. Jeroen en Onno zeggen daarover: “De verwachting is dat de Safe-Gel zuil een groot succes gaat worden, wat ons niet alleen de nodige energie oplevert maar ons ook wat makkelijker door de crisis heen kan helpen. We zijn ervan overtuigd dat we met dit project hele mooie, toekomstbestendige samenwerkingsverbanden over gaan houden.” Las- en Constructiebedrijf De Smidshoek doet naast de ontwikkeling zelf het lassen en monteren van de zuilen. Daarnaast zijn de volgende toeleveringsbedrijven betrokken bij het project: Klusmetaal die het materiaal levert, Vira Metaal en Giraf Metaalbewerking voor het nodige snijwerk en extra capaciteit, PMJ voor het freeswerk, Autoschadebedrijf Van der Kaaij verzorgt het spuitwerk, Verhoeven levert de bevestigingsmiddelen, terwijl BenSign zo nodig de bedrijfslogostickers levert. De noodzakelijke pallets worden geleverd door Meilink, terwijl Adriaanse gerant staat voor het transport in Nederland. Aangezien er ook serieuze belangstelling voor de Safe-Gel zuil is vanuit Duitsland en België, staat het bedrijf Lucas paraat voor het buitenlandse transport.

Jeroen zegt tot besluit: “Omdenken in slechte tijden, kansen creëren en samenwerken waar mogelijk, waarbij we vooral lokaal moeten denken. Op deze manier kunnen we elkaar, ook in een tijd van crisis, versterken. Ik hoop dat deze werkwijze een mooi voorbeeld is van het creëren van een win-winsituatie voor alle betrokken ondernemers.”

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.