Rom van Oers nieuwe voorzitter VOG

Tijdens de VOG-Algemene Ledenvergadering op 27 mei 2020 is Rom van Oers van Optimize Finance officieel geïnstalleerd als voorzitter van de VOG. In onderstaand artikel een interview met de nieuwe voorzitter.

Pragmatisch, relatiegericht, academisch niveau, ondernemend, strategisch en teamspeler. Iemand met dergelijke persoonlijke kenmerken, die voor ondernemers ook nog eens inspirerend en motiverend is, past perfect als versterking van het VOG-bestuur. Het gaat hier om Rom van Oers (57), managing partner van Optimize Finance (bedrijfsfinancieringen en bedrijfsadvisering) en tevens directielid van WoonPlus Adviseurs, een landelijke organisatie van adviseurs in de begeleiding van verduurzaming en levensloopbestendig maken van woningen.

rom-van-oers

‘Business-Architect’ Rom van Oers is geboren in Rotterdam en woont inmiddels zo’n 25 jaar in Raamsdonksveer. “Na bedrijfseconomie gestudeerd te hebben aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, ben ik gaan werken bij Euretco, een grote service- en inkooporganisatie voor de non-food retail. Daarna ben ik directeur geweest van een tuincentrum keten. Sinds 2006 ben ik actief met mijn eigen advies- en interim managementbedrijf, waarmee ik onafhankelijk en als intermediair tussen verschillende partijen opereer. Ik heb daarnaast een aantal jaren als directeur van een landelijke retailvereniging, de belangen van landelijk aangesloten retailers, consultants, banken en toeleveranciers behartigd”.

Met 300 leden vormt de VOG een redelijke afspiegeling van het bedrijfsleven in de gemeente Geertruidenberg. En er is een nog grotere groep potentiele leden binnen deze gemeente. Binnen het ledenbestand zijn er verschillende segmenten te onderkennen zoals Industrie, Retail, Horeca, MKB en ZZP. Deze ondernemers hebben echter stuk voor stuk andere belangen en behoeften. Daarom zijn er werkgroepen opgericht om deze afzonderlijke segmenten goed te kunnen bedienen. Van Oers zegt verder: “Als bestuur is het onze taak de ondernemers te verbinden en te informeren, waarbij uitgangspunt is dat alle VOG-leden op diverse fronten iets voor elkaar kunnen betekenen. Dus van, voor en door ondernemers! Die noodzaak zie je juist nu in deze crisistijd. Dan moet je er voor elkaar zijn en proberen wij nu een steunpunt te zijn voor de ondernemers.

Communiceren is niet alleen een essentieel onderdeel van het managen van een bedrijf, maar ook tussen het VOG-bestuur en de leden. Als bestuur zullen we nog meer vooruit moeten denken, meer samenwerken en ideeën en programma’s eerder inzichtelijk moeten maken. Tevens ben ik een voorstander van meer inspirerende bijeenkomsten; bijvoorbeeld een ondernemerscafé waar gesproken wordt over duurzaamheid of een inkoop-event. Wij zullen ook een volgende stap moeten zetten in verdere professionalisering van de vereniging en dus ook in de activiteiten. Zo zullen wij veel aandacht gaan geven aan de VOG Academy als een kennis en inspiratie platform. Als voorzitter vind ik het uitdagend de VOG én de leden nog zichtbaarder te maken. Als bedrijfsleven moeten we ons veelvuldiger en beter kunnen presenteren. Hiervoor heeft de VOG de beschikking over het prachtige Ondernemershuys aan de Markt in Geertruidenberg, waar iedereen binnen kan lopen en waar leden een flexwerkplek kunnen gebruiken.”

Rom herkent dat bij de VOG de onderlinge verbondenheid nog meer benadrukt moet worden. Het is hem opgevallen dat, in tegenstelling tot vele andere ondernemersverenigingen, de politiek behoorlijk goed geëngageerd is. Dat spreekt hem aan. Juist in deze Corona tijd, door samen op te trekken en o.a. te kijken hoe de werkgelegenheid behouden kan blijven. Maar bijvoorbeeld ook door gezamenlijk te kijken naar de leefbaarheid en de combinatie van werken en wonen. Een goed ondernemersklimaat is daarvoor onontbeerlijk. Daaraan wil hij samen met de andere bestuursleden, de plaatselijke politiek en de collega ondernemers graag bijdragen.

“Wij hebben de ambitie om dé gesprekspartner te zijn voor de gemeente en het bedrijfsleven op het gebied van ondernemerschap en ondernemingen. Wij willen de diverse segmenten goed in beeld krijgen en de organisatie daaromheen inrichten met een coördinator en een klankbord-groep per segment. Zo krijgen wij veel meer kennis en ervaring met deze segmenten en weten wij beter wat er speelt! Daarmee en daardoor kunnen wij nog beter de belangen voor de VOG leden, de collega ondernemers, behartigen.”

Rom hoopt dat nog meer ondernemers zich als lid gaan aanmelden bij de VOG, zodat wij gezamenlijk de ambitie kunnen gaan waarmaken en een mooie club van ondernemers kunnen vormen.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.