RiBrandy: “Ik sta zelf gewoon op de werkvloer”

Dave Verheijen is de oprichter van RiBrandy Brandbeveiliging. In dit artikel lees je zijn verhaal!
Door Sara Berende

Dave is 48 jaar, woont in Raamsdonksveer en is sinds 2002 de eigenaar van RiBrandy. Voordat RiBrandy bestond, heeft Dave voor verschillende opdrachtgevers gewerkt. Toch heeft er altijd al iets gekriebeld om voor zichzelf te beginnen; de vrijheid en zelfstandigheid sprak Dave aan. Toen hij werkte voor een bedrijf als vertegenwoordiger, is het idee ontstaan om echt zelf een bedrijf te beginnen. Dave zag kansen op het gebied van brandbeveiliging, besloot hier iets mee te doen en zo kwam RiBrandy tot stand!

Portret RiBrandy

In 2005 heeft RiBrandy een raamcontract afgesloten met de VOG, wat betekent dat alle leden van de VOG kunnen genieten van de vastgelegde scherpe prijzen voor het jaarlijks keuren van de blusmiddelen. Hier hebben al veel leden gebruik van gemaakt, en tot op de dag van vandaag is dit volgens vele het beste raamcontract binnen de VOG. RiBrandy heeft het grootste gedeelte van de ondernemers in de gemeente Geertruidenberg als klant. Naast de gemeente Geertruidenberg zijn de gemeente Oosterhout en de gemeente Waalwijk en de gemeente Den Bosch ook klanten van RiBrandy.

Ook onderwijs- en zorginstellingen zijn klanten van RiBrandy. Afgelopen maanden lag i.v.m. het coronavirus de focus daar natuurlijk niet bij de brandbeveiliging van het pand. Nu de scholen en zorginstellingen langzaam weer in het normale ritme komen, is er meer aandacht voor dingen zoals brandbeveiliging. RiBrandy maakt van tevoren duidelijke afspraken over wanneer zij welkom zijn, zodat alles veilig en volgens de maatregelen kan verlopen.

RiBrandy kenmerkt zich door zijn kleinschalige en platte organisatie, wat betekent dat ook Dave zich gewoon op de werkvloer begeeft. Het bedrijf bestaat uit een flexibel team, waardoor er snel en gemakkelijk geschakeld kan worden in veranderende situaties. Dit maakt het bedrijf toegankelijk en zorgt voor de snelle en goede service van RiBrandy!

Dave vindt het leuk om te zien welke resultaten hij heeft bereikt en de tevreden klanten die hij daarvoor terugkrijgt. Een project wat RiBrandy bijvoorbeeld binnen de VOG heeft gedaan, is het AED-project. In 2006 heeft hij dit project opgestart om te zorgen dat er ca. 50 AED’s in de gemeente komen te hangen! Daarnaast vindt Dave een goede naamsbekendheid van zijn bedrijf belangrijk. Hij gaat samenwerkingen aan en sponsort bijvoorbeeld evenementen in de regio om zichtbaar te blijven.

Omdat elke ondernemer een andere manier van ondernemen heeft, vraag ik altijd of de ondernemer nog tips heeft voor andere ondernemers. Dave geeft aan dat ondernemers gewoon zichzelf moeten blijven en dat je vooral moet doen waar je goed in bent. Als je hier niet van afwijkt, kun je jezelf onderscheiden!

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.