Renovatie keersluis Scheepsdiep in Oude Maasje

Naar verwachting eind dit jaar zijn alle palen en de steiger vernieuwd.

Vanaf schepen en pontons wordt het werk uitgevoerd © De Klerk Werkendam

In opdracht van het waterschap Brabantse Delta zijn de werkzaamheden inmiddels in volle gang voor de renovatie van de keersluis Scheepsdiep, gelegen in het Oude Maasje. Naar verwachting eind dit jaar zijn alle palen en de steiger vernieuwd.

De keersluis bevindt zich ter hoogte van de Aanwassenweg in Raamsdonk. Het werk wordt vanaf het water uitgevoerd met behulp van schepen en pontons.

De palen en de steiger dienen om de schepen af te remmen en te wachten tot de sluis gesloten is. Tijdens de uitvoering kunnen gebruikers van het Oude Maasje voorzichtig de sluis blijven passeren.

Bron: BN De Stem – Marja Klein Obbink 03-12-19

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.