Regenboogvlag wappert ‘unaniem’

Niet alleen in de grote steden, ook in Raamsdonksveer werd de regenboogvlag gehesen als teken van verzet tegen de Nashville verklaring.

Rotterdam heeft vanochtend de regenboogvlag gehesen op het stadhuis als protest tegen de Nashville-verklaring, het Amerikaanse manifest waarin christenen homoseksualiteit afwijzen. Ook kleinere gemeenten als Heusden, Waalwijk en Geertruidenberg hesen de vlag. © Robin Urecht

,,Omdat je in Geertruidenberg in vrijheid en veiligheid mag zijn wie je bent”, twitterde de gemeente.

Het hijsen van de vlag was een unaniem besluit, bevestigt waarnemend burgemeester Jan Luteijn. Hij lag op Facebook onder vuur over zijn SGP-lidmaatschap. En dat niet alleen: voorman Piet de Peuter van de SVP ziet reden om Luteijn en het college expliciet te vragen om ‘ondubbelzinnig’ afstand te nemen van de Nashville verklaring rond homoseksualiteit en transgenders.

Luteijn heeft de vragen nog niet onder ogen gehad. Die zijn eind van de middag pas bij de griffie ingediend. Wel wil hij kwijt dat hij de Nashville verklaring niet heeft ondertekend.

Dat hij er dan ook nog eens afstand van zou moeten doen vindt hij een vraag waar hij langer over moet nadenken. Luteijn: ,,Als meneer de Peuter zo’n vierkante vraag stelt dan moet u het niet vreemd vinden dat ik daar wat langer over doe. Bovendien: Als ik van elke verklaring die ik niet heb ondertekend ook nog eens afstand moet doen, dan heb ik een dagtaak.” Op twitter nam Luteijn alvast een voorschot met de tweet: ,,Met elkaar respectvol in gesprek daarmee bereik je meer dan met een verklaring.”

Bron: BN De Stem – Marja Klein Obbink 08-01-19

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.