Regelgeving energie-neutrale gebouwen (BENG)

Woningen waarvoor op of na 1 juli 2020 een omgevingsvergunning wordt afgegeven, moeten voldoen aan de eisen voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen.

Dit is een aangescherpte normering op het vlak van duurzaamheid. Tevens gaat per 1 juli de regelgeving in met betrekking tot de TO, de (maximale) zomerse temperatuur overschrijding in nieuwbouwwoningen (TOjuli).

Het Lente-akkoord Zeer Energiezuinige Nieuwbouw, een samenwerkingsverband van marktpartijen (ontwikkelaars, bouwer en beleggers) en adviesbureaus, heeft een informatiebrochure opgesteld waarin de eisen vanuit de BENG regelgeving nader worden uitgelegd.

Mocht u geïnteresseerd zijn in deze achtergrondinformatie, de brochure is hier terug te vinden.

Bron: NVM.nl – 29-11-2019

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.