Raaf Business Innovation: “Ondernemen is zelf invulling geven aan je werk”

Kees Wilms van Kersbergen is de oprichter van Raaf Business Innovation. In dit artikel vertelt hij over zijn bedrijf en waarom hij heeft gekozen voor het ondernemerschap!

Door Sara Berende

Kees is opgegroeid in Den Haag, maar woont nu samen met zijn kinderen in Geertruidenberg. In Leiden heeft hij aan de universiteit bestuurskunde gestudeerd en daarna is hij naar Brabant verhuisd. Hier is Kees op zoek gegaan naar zijn eerste baan. Hij werd aangenomen als subsidie- en innovatieadviseur bij een bedrijf en heeft daar in 10 jaar tijd de subsidiewereld goed leren kennen.

Toch bleek dit niet helemaal wat Kees zocht. Kees had op zijn werk niet de mogelijkheid om veranderingen door te brengen en dat stond hem in de weg. Hij heeft er daarom voor gekozen om zijn eigen weg te gaan, zodat hij zelf invulling kon geven aan zijn werk. Zo heeft Kees in 2017 zijn eigen onderneming gestart: Raaf Business Innovation, een bedrijf dat partner is op het terrein van subsidies en innovatie voor ondernemingen.

Raaf Business Innovation heeft een duidelijke Core business: het adviseren van bedrijven over subsidies. Maar Kees en zijn team, in totaal 5 experts, gaan nog verder dan dat. Het team ondersteunt en adviseert bedrijven bij het hele proces van het aanvragen van subsidies, in het bijzonder bedrijven die plannen hebben rondom innovatie. Met zijn bedrijf wil Kees bedrijven laten uitblinken door betrokkenheid te tonen tijdens alle fasen van innovatie en zo meerwaarde te bieden voor de ondernemer. “We zijn meer dan een subsidieadviseur, we zijn ook innovatie en strategisch adviseur!”

Kees heeft een duidelijk beeld waar hij met zijn bedrijf heen wil. “Het is mijn missie om het landschap van subsidies voor bedrijven te versimpelen en overzichtelijker te maken.” Hierdoor kunnen de bedrijven zelf een beter inzicht krijgen van wat wel en niet mogelijk is. Ook ziet Kees zijn team in de toekomst graag groeien. Zijn team bestaat nu uit 5 mensen, waarbij de ambitie is om door te groeien naar 10 man. “Meer moet het ook niet worden, want het bedrijf moet wel persoonlijk blijven.”

Kees heeft een duidelijk missie voor ogen en hij moedigt dit andere ondernemers ook aan. Denk goed na over wat je wil en waar je heen wil met je bedrijf. Stel een duidelijke toekomstvisie op en zoek mensen die jou kunnen helpen om naar die visie toe te werken!

Wil je ook een keer met jouw bedrijf in de spotlights staan? Wordt dan nu lid van de VOG en Sara neemt contact met je op! Of stuur haar zelf een e-mail: sara@vog.nl.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.