Projectuitvoeringsbesluit verruimt

De Tweede Kamer heeft er mee ingestemd dat ook kleine woningbouwprojecten in aanmerking kunnen komen voor versnelling.

Dit deden zij door in te stemmen met een amendement van de coalitie (VVD, CDA, D66, CU) dat de reikwijdte van het projectuitvoeringsbesluit van twaalf naar vijf woningen verruimt.

Ook werden een aantal andere amendementen en een motie aangenomen met betrekking tot duurzaam bouwen en het democratische proces rondom het projectuitvoeringsbesluit. Deze werden ingediend tijdens een debat over de versnelling van de woningbouw en het faciliteren van duurzame ontwikkeling.

De Wijziging van de Crisis- en herstelwet, waar het amendement van de coalitie onderdeel van is, heeft als doel het versnellen van woningbouw en het faciliteren van duurzame ontwikkeling. De NVM is positief over de wet en het amendement en pleit voor een snelle behandeling door de Eerste Kamer.

Zo kan het wetsvoorstel snel in werking treden. Pas daarna kunnen kleine woningbouwprojecten ook echt gebruik maken van deze versnellingsmogelijkheid. Wanneer de Eerste Kamer het wetsvoorstel zal behandelen is nog niet bekend.

Bron: NVM NIEUWS 03-01-2019

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.