Presentatie Multifunctionele OntmoetingsPlek (MOP) succesvol

Het Technasium van het Dongemond College kreeg de ontwerpopdracht voor een MOP.

© Pix4Profs/Johan Wouters

De afgelopen jaren heeft de gemeente samen met onder andere politie en jongerenwerk gezocht naar een locatie waar een ontmoetingsplek voor jongeren gecreëerd kan worden.

Daarnaast had het bestuur van het Koningspark de wens voor een plek waar leerlingen van de basisscholen natuureducatie krijgen.

Er komt een MOP
Deze twee wensen zijn gecombineerd. Om deze plek daadwerkelijk te realiseren, kreeg het Technasium van het Dongemond College voor de zomervakantie de ontwerpopdracht voor een MOP. Op donderdag 7 november presenteerden 48 leerlingen van 4 havo 12 ontwerpen aan wethouder Kevin van Oort, de jongerenwerker, de politie en het bestuur van Stichting het Koningspark. De leerlingen deden dit aan de hand van een maquette, een met de computer gemaakte (Minecraft) ontwerp of een zelf getekende schets.

Creatieve ideeën
In 10 minuten presenteerden de groepjes hun ontwerp. De ideeën waren divers. Ze varieerden van een heel gebouw, een zeecontainer tot aan een iglo. Er kwamen ontwerpen met schuifdeuren, draaiende banken, een watertappunt en zelfs zonnepanelen. In de ontwerpen werd veel hout met beton toegepast, maar ook een dak van gras of een klimop tegen de wanden om het ontwerp wat meer in de omgeving op te laten gaan. Een aantal leerlingen liet het ontwerp zelfs een deel de grond in gaan.

De komende weken worden de verschillende ontwerpen naast elkaar gelegd en wordt er een ontwerp gekozen. Dat ontwerp wordt eerst verder uitgewerkt. Het is de bedoeling om dit ontwerp medio 2020 te realiseren.

Bron: Gemeente Geertruidenberg

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.