Plus stopt verkoop plastic wegwerpservies

Plus gaat zijn assortiment plastic wegwerpservies vervangen door afwasbare varianten.

Het vervangen staat voor deze week op de planning. De eerste exemplaren van de afwasbare borden, kommen, bekers en bestek zijn overhandigd aan Bas Eickhout, GroenLinks-politicus en Europarlementariër. Eickhout heeft meegewerkt aan het verbod op plastic producten. Dat verbod is recentelijk door het Europees Parlement goedgekeurd en wordt in 2021 van kracht.

Wattenstaafjes en rietjes van papier
Naast afwasbaar servies worden ook andere producten in het assortiment opgenomen die bijdragen aan het bannen van wegwerpplastic. Hierbij gaat het om wattenstaafjes en rietjes van papier, roerstaafjes van FSC-gecertificeerd hout en tapas- en satéprikkers van FSC-gecertificeerd bamboe. Ook deze producten liggen vanaf deze week in de schappen.

Plastic soep schreeuwt om maatregelen
Eickhout: ‘De plastic soep schreeuwt om maatregelen. Met de wet tegen wegwerpplastic die we pas in het Europarlement hebben aangenomen, leveren we daar een flinke bijdrage aan. Het initiatief van Plus om als eerste Nederlandse supermarkt nu al wegwerpplastic in de ban te doen, is een mooie eerste stap om het gebruik van plastic te verminderen.’

Minder plastic en milieuvriendelijkere verpakkingen
Plus onderstreept in een persbericht groot voorstander te zijn van de nieuwe wet. De supermarkt speelt naar eigen zeggen twee jaar eerder dan wettelijk verplicht in op het verbod op wegwerpplastic. Elsbeth van Dam, manager innovatie, kwaliteit en verpakkingen bij Plus: ‘Als meest verantwoorde supermarkt zijn wij groot voorstander van alles wat het milieu, de mens en maatschappij positief beïnvloedt. Zo ook dit verbod op wegwerpplastic. De eerste stappen op weg naar minder plastic en milieuvriendelijkere verpakkingen zijn gezet en er zullen er nog vele volgen.’

Bron: Distrifood – 29-04-2019

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.