Personeel nodig? 5 oplossingen

Je bedrijf groeit en dan is er ineens dat moment dat je het als zzp’er alleen niet meer aankunt.

Of je hebt net een grote klus gekregen en hiervoor zijn tijdelijk extra handjes nodig. Hoe pak je dit aan?

5 oplossingen om je capaciteit uit te breiden, van flexibel tot meer structureel.

1. Partner en kinderen inschakelen
Start dichtbij huis met zoeken, want misschien kunnen je kinderen of je partner meewerken in je bedrijf.

2. Uitzendkracht en payrolling inzetten
Een uitzendkracht is in dienst van een uitzendbureau. Je betaalt het uitzendbureau en niet de uitzendkracht. Het uitzendbureau doet de werving en levert de medewerker.

Bij payrolling is je medewerker in dienst van het payrollbedrijf waarmee je een overeenkomst sluit. Je werft dan wel zelf je personeel, bepaalt het salaris en hebt zeggenschap over de werknemer.

In beide gevallen verzorgen het uitzendbureau en het payrollbedrijf onder andere verloning, arbeidscontract, jaaropgave, salarisadministratie en pensioenopbouw.

3. Zzp’er inhuren voor een afgebakende periode
Als je voor een korte tijd samenwerkt met een andere zzp’er, kun je een andere zzp’er op 3 manieren inhuren:

  1. Rechtstreeks. Je huurt een zzp’er zonder tussenkomst van een andere partij in. Ga na of je een modelovereenkomst wilt gebruiken.
  2. Via een intermediair. Dit kan een uitzendbureau of detacheringsbureau zijn. Deze huurt een zzp’er in en verhuurt deze aan jou. De zzp’er factureert aan de intermediair.
  3. Via een payrollbedrijf. Het payrollbureau betaalt de zzp’er.

4. Als zzp’ers samenwerken
Ga je voor langere tijd en structureel samenwerken? Overweeg om de gezamenlijke activiteiten in 1 rechtsvorm onder te brengen. Denk aan een vennootschap onder firma, maatschap, coöperatie of besloten vennootschap. Je kunt je eigen rechtsvorm omzetten naar een andere rechtsvorm of samen een nieuwe rechtsvorm oprichten.

5. Personeel in loondienst nemen
Je kunt ook een oproepkracht in dienst nemen. Je sluit dan een oproepcontract af. Dit kan een nulurencontract of een min-maxcontract zijn. Dit is handig als je een werknemer niet de garantie kunt geven voor voldoende werk.

Een wat meer vaste oplossing en vaak voor langere termijn is het in loondienst nemen van een medewerker. Dit kan parttime of fulltime en via een overeenkomst voor bepaalde of onbepaalde tijd. Als je voor de eerste keer personeel gaat aannemen, hoort daar een aantal wettelijke verplichtingen bij.

Tip
Voor het aannemen en opleiden van personeel kun je subsidie aanvragen. Zo beperk je de kosten.

Bron:

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.