PC-las: “Je hebt meer verstand van zaken dan je denkt”

Peter Keijzers is de eigenaar van PC-las, een bedrijf dat al 30 jaar een begrip is op het gebied van productie in staal. In dit artikel vertelt Peter over zijn weg naar het ondernemerschap en over zijn ambities voor de toekomst.

Door Sara Berende

Peter Keijzers is 53 jaar en woont in Raamsdonksveer. Na een technische opleiding is hij vrijwel direct gaan werken bij een bedrijf dat roestvrijstalen apparaten fabriceert. Hier heeft Peter zich de basisvaardigheden van de metaalbewerking eigen gemaakt. Na vier jaar werd hij gevraagd om te komen werken bij het bedrijf van zijn schoonvader: Cor Verkolf BV, en in 1990 richtte Peter samen met de heer Verkolf een tweede bedrijf op: ‘PC-las BV’.

PC-las BV is een bedrijf in metaalbewerking en valt onder dezelfde beheersmaatschappij als Cor Verkolf. Peter vertelt erover: “Alles wat van staal is, produceren we. Dat gaat van wijnrekken, kapstokken en bloembakken tot winkelinrichtingen en magazijnstellingen.” Alle disciplines van PC-las bevinden zich onder één dak aan de Ramgatseweg in Raamsdonksveer. Plaatbewerking, samenstellen en lassen, ponsnibbelen, robotlassen en poedercoaten zijn een aantal disciplines die dagelijks worden uitgevoerd.

Bij de oprichting van PC-las BV, zo’n 30 jaar geleden, heeft schoonvader Cor Verkolf de leiding van het bedrijf in de handen van Peter gelegd. “Ik heb daarvoor eigenlijk nooit de ambitie gehad om ondernemer te worden. Ik was gewaarschuwd dat het hard werken zou zijn en het bevalt vanaf dag één goed!” Peter vindt de vrijheid van het ondernemerschap prettig, omdat het hem de gelegenheid geeft om zijn eigen manier van werken toe te passen. “Ook ben ik erachter gekomen dat je meer verstand hebt van zaken dan je van tevoren inschat. Je weet en kunt eigenlijk veel meer dan je denkt.”

De gevolgen van de coronacrisis zijn helaas ook voelbaar bij PC-las. “We draaien dit jaar minder omzet, omdat sommige klanten de investeringen laten liggen”, aldus Peter. “Het is belangrijk om in deze tijden alert te blijven en snel bij te sturen waar nodig. We hebben snel geacteerd door afstand te nemen van de flexibele schil van personeel en we kijken kritisch naar wat er nodig is aan investeringen en veranderingen om in de toekomst effectiever te werken. Zo willen wij ons in de toekomst meer richten op de logistieke sector om minder afhankelijk te zijn van andere sectoren waar we nu aan leveren.”

Peter is trots op zijn bedrijf: “We zijn een gezond bedrijf met hardwerkende mensen en we sturen constant bij om dit zo te houden, maar goed is nooit goed genoeg. Sinds een aantal jaren zijn wij veel bezig met het optimaliseren om meer capaciteit en dus ook omzet te genereren. We gaan weer met de groep investeren in machines die moeten zorgen voor het behalen van een groter marktaandeel en daarmee meer zekerheid in de toekomst.”

 

Wil je ook een keer met jouw bedrijf in de spotlights staan? Word dan nu lid van de VOG en Sara neemt contact met je op! Of stuur haar zelf een e-mail: sara@vog.nl

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten