Parksharing Geertruidenberg gelanceerd, het vraag- en aanbodplatform voor alle ondernemers binnen de gemeente Geertruidenberg

Ondernemers in Geertruidenberg kunnen vanaf vandaag lokaal samenwerken en delen via online matchplatform: Parksharing Geertruidenberg

Het belang van lokaal samenwerken, samen delen en het matchen van vraag en aanbod werd de afgelopen maanden extra duidelijk. Meer dan ooit zien we lokale ondernemers elkaar helpen. Van de horeca tot de zorg, samen werken loont. Voor de Gemeente Geertruidenberg en de VOG (Verenigde Ondernemers Geertruidenberg) dé aanleiding om voor alle bedrijven en organisaties in Geertruidenberg een digitaal matchplatform te lanceren onder de noemer ‘Parksharing Geertruidenberg’ (parksharing.vog.nl). Penningmeester John Gaasbeek van de VOG en wethouder Mike Hofkens van de gemeente Geertruidenberg namen op woensdag 29 juli het platform officieel in gebruik.

 Lokaal samen delen is samen sterk

Bij steeds meer bedrijven groeit de vraag naar materialen, hulpmiddelen of extra mankracht, terwijl er bij andere bedrijven materieel stil staat of personeel beschikbaar is. Op Parksharing Geertruidenberg wordt dit zichtbaar en gematcht. Bedrijven kunnen zowel vraag als aanbod van allerlei zaken online plaatsen en onderling delen, verhuren of verkopen.

Denk aan: een heftruck, bestelbus, opslagruimte, parkeerplaatsen, reststromen- of materialen, overtollige voorraden, vergaderruimten, transportdiensten, kennis of personeel. Alles wat bij één bedrijf over is en bij het andere bedrijf juist nodig. Na de zomer kunnen bedrijven, maar ook de gemeente of het onderwijs, via Parksharing ook lokale projecten delen, zodat deze gezamenlijk opgepakt en uitgevoerd kunnen worden.

De voordelen zijn veelzijdig

Voor bedrijven die aan de slag gaan met Parksharing zijn de voordelen veelzijdig: het zorgt voor minder verspilling, meer hergebruik en tegelijkertijd is het een extra verdienmodel. Ondernemers kunnen namelijk kosten besparen of omzet realiseren. Bovendien is het dé mogelijkheid om in contact te komen met buurbedrijven en meer lokaal samen te werken.

Eenvoudig, veilig en vertrouwd

Alle ondernemers, bedrijven, horeca, winkeliers, onderwijsinstellingen en organisaties gevestigd in gemeente Geertruidenberg kunnen gratis een account aanmaken. Vervolgens werkt het deelplatform heel simpel. Het verbindt bedrijven, maakt matches tussen vraag en aanbod en faciliteert online contact, veilige online betaling, overeenkomsten en reviews.

Lokaal samenwerken

Met Parksharing Geertruidenberg (parksharing.vog.nl) willen de gemeente en de VOG lokaal samenwerken, delen en contact tussen bedrijven in de gemeente Geertruidenberg een extra boost geven. Want, waarom zouden we een verre vriend zoeken als we een goede buur hebben?

Hoe werk het?

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.