Parksharing Geertruidenberg gelanceerd, het vraag- en aanbodplatform voor alle ondernemers binnen de gemeente Geertruidenberg

Ondernemers in Geertruidenberg kunnen vanaf vandaag lokaal samenwerken en delen via online matchplatform: Parksharing Geertruidenberg

Het belang van lokaal samenwerken, samen delen en het matchen van vraag en aanbod werd de afgelopen maanden extra duidelijk. Meer dan ooit zien we lokale ondernemers elkaar helpen. Van de horeca tot de zorg, samen werken loont. Voor de Gemeente Geertruidenberg en de VOG (Verenigde Ondernemers Geertruidenberg) dé aanleiding om voor alle bedrijven en organisaties in Geertruidenberg een digitaal matchplatform te lanceren onder de noemer ‘Parksharing Geertruidenberg’ (parksharing.vog.nl). Penningmeester John Gaasbeek van de VOG en wethouder Mike Hofkens van de gemeente Geertruidenberg namen op woensdag 29 juli het platform officieel in gebruik.

 Lokaal samen delen is samen sterk

Bij steeds meer bedrijven groeit de vraag naar materialen, hulpmiddelen of extra mankracht, terwijl er bij andere bedrijven materieel stil staat of personeel beschikbaar is. Op Parksharing Geertruidenberg wordt dit zichtbaar en gematcht. Bedrijven kunnen zowel vraag als aanbod van allerlei zaken online plaatsen en onderling delen, verhuren of verkopen.

Denk aan: een heftruck, bestelbus, opslagruimte, parkeerplaatsen, reststromen- of materialen, overtollige voorraden, vergaderruimten, transportdiensten, kennis of personeel. Alles wat bij één bedrijf over is en bij het andere bedrijf juist nodig. Na de zomer kunnen bedrijven, maar ook de gemeente of het onderwijs, via Parksharing ook lokale projecten delen, zodat deze gezamenlijk opgepakt en uitgevoerd kunnen worden.

De voordelen zijn veelzijdig

Voor bedrijven die aan de slag gaan met Parksharing zijn de voordelen veelzijdig: het zorgt voor minder verspilling, meer hergebruik en tegelijkertijd is het een extra verdienmodel. Ondernemers kunnen namelijk kosten besparen of omzet realiseren. Bovendien is het dé mogelijkheid om in contact te komen met buurbedrijven en meer lokaal samen te werken.

Eenvoudig, veilig en vertrouwd

Alle ondernemers, bedrijven, horeca, winkeliers, onderwijsinstellingen en organisaties gevestigd in gemeente Geertruidenberg kunnen gratis een account aanmaken. Vervolgens werkt het deelplatform heel simpel. Het verbindt bedrijven, maakt matches tussen vraag en aanbod en faciliteert online contact, veilige online betaling, overeenkomsten en reviews.

Lokaal samenwerken

Met Parksharing Geertruidenberg (parksharing.vog.nl) willen de gemeente en de VOG lokaal samenwerken, delen en contact tussen bedrijven in de gemeente Geertruidenberg een extra boost geven. Want, waarom zouden we een verre vriend zoeken als we een goede buur hebben?

Hoe werk het?

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.