VOG Industrie

VOG Industrie is een apart cluster binnen de VOG. Hierbij zijn bedrijven aangesloten die in omvang (personeel, omzet, grond en/of betekenis) een significant belang binnen onze gemeente hebben. 

De meeste bedrijven zijn gevestigd op industrieterrein Dombosch of aan een van de oevers van de Donge, Amer of Bergse Maas. Onderwerpen die bij het cluster Industrie hoog op de agenda staan zijn infrastructuur, omgevingsvisie, veiligheid, personeel en duurzaamheid. 

Subgroep Maritiem
Door de aanwezigheid van relatief veel watergebonden bedrijven binnen de gemeente is er binnen het cluster Industrie een subgroep Maritiem ontstaan. Hierin zijn alle watergebonden bedrijven verenigd.

Aanvullend lidmaatschap
Het cluster Industrie betaalt een aanvullend lidmaatschap van € 550,- per jaar excl. BTW. Met deze bijdrage worden exclusief voor deze leden extra activiteiten georganiseerd, zoals een exclusieve lunch of diner bij restaurant ’t Weeshuys en interessante sprekers. Zo hadden we in 2019 de Commissaris van de Koning op bezoek en in 2020 een exclusieve rondvaart door de Biesbosch waarbij dieper werd ingegaan op de omgevingsvisie.   

Coördinator

Het aanspreekpunt van deze groep is bestuurslid Martijn Nieuwenhuijsen, eigenaar van Nieuwenhuijsen Scheepsbouw en Het Boothuijs.

Rondvaart door de Biesbosch in het kader van de omgevingsvisie

Bedrijventerreinen

Veel van onze leden zijn gevestigd op de bedrijventerreinen Dombosch I & II en de Pontonnier. Ondanks de beperkte omvang van onze gemeente zitten we in de top 5 van grootste industrieterreinen van West-Brabant. Hiermee bieden we  meer werkgelegenheid dan dat we inwoners hebben.

De video geeft een impressie van de omvang van Dombosch en de Pontonnier. Op de achtergrond is de Amercentrale van RWE zichtbaar, met een capaciteit van 600 MW elektriciteit en 350 MW warmte een van de grotere energiecentrales in Nederland.

Lunch bij 't Weeshuys met Commissaris van de Koning