OTG: Actief met voorleesontbijt op basisscholen

Groep 1, 2 en 3 van bijna alle basisscholen in de gemeente Geertruidenberg deden mee aan het voorleesontbijt.

De Stichting Onderwijs & Techniek Geertruidenberg (OTG) is een enthousiaste, gemotiveerde groep mensen met de overtuiging dat duurzame samenwerking tussen Onderwijs, Ondernemers en Overheid de beste manier is om te zorgen voor grotere interesse in techniek en op langere termijn voldoende gekwalificeerde technici in de regio.

Door de leerlingen jaarlijks een aantal projecten aan te bieden probeert de Stichting techniek hoger op hun agenda te krijgen. Één van de projecten was het voorleesontbijt op 23 januari jongstleden.
Maar liefst 650 leerlingen van de groepen 1, 2 en 3 werden woensdagochtend vanaf 08.30 uur voorgelezen over een technisch onderwerp.

De OTG had de boeken gekozen in samenwerking met de bibliotheek Theek 5.
De voorlezers zijn gerekruteerd uit verschillende hoeken: zo was het voltallige college van burgemeester en wethouders paraat, diverse ondernemers, behulpzame ouders, enthousiaste supporters van de OTG, leerlingen van het Dongemond College. Met groot enthousiasme leverde iedere voorlezer zijn bijdrage.
Alle voorlezers ontvingen complimenten van de leerkrachten en als dank een OTG-knijpkat maar de grootste dank kwam natuurlijk van alle kinderen.
Januari 2020 staat het voorleesontbijt weer op de agenda.

De projecten worden financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van zowel de gemeente als de VOG.
De Verenigde Ondernemers Geertruidenberg (VOG) en de gemeente Geertruidenberg ondersteunen de Stichting zeer actief.

Navolgend wat foto- en tekstimpressies van de beleving van de kinderen.
Je vindt ons op Facebook: Onderwijs Techniek Geertruidenberg.

Bron: O.T.G. : Jan van Lith – 27-01-2019

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek Het Brandhuys

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “Het Brandhuys”

Donderdag 9 november was het bedrijfsbezoek bij VOG-lid Het Brandhuys. Eigenaar David Joosen is een ambachtelijke koffiebrander gevestigd in het industriële erfgoed van de Dongecentrale. Met 45 aanwezigen was het maximumaantal deelnemers bereikt en hadden we dus een mooie opkomst. De aanwezigen ontvangen met (uiteraard) koffie en wat lekkers.
Na een korte introductie werden zij opgedeeld in 3 groepen en kregen ze per groep afwisselend een rondleiding, barista-workshop en uitleg over koffiebranden.

Connecting Generations beeldmateriaal

Terugblik op het succesvolle evenement ‘Connecting Generations’

Op 12 oktober bracht het ‘Connecting Generations’ evenement de gemeente Geertruidenberg, de Verenigde Ondernemers Geertruidenberg (VOG) en het Dongemond college samen voor een inspirerende bijeenkomst onder leiding van dagvoorzitter Rom van Oers (VOG). Dit evenement bood aan meer dan 100 deelnemers de kans om diepgaand inzicht te verkrijgen in de verschillen tussen generaties, van babyboomers tot Generatie Z.