Organisatie Rondje den Berg stopt er mee

Na 32 jaar trekken de organisatoren de stekker eruit. Reden is het vertrek van creatieve kracht Ton Biemans, die met pensioen gaat.

Van straattheater transformeerde Rondje den Berg naar steeds meer circusacts © organisatie Rondje Den Berg

Het voortbestaan van het jaarlijkse culturele evenement Rondje den Berg staat op losse schroeven. Na 32 jaar trekken de organisatoren de stekker eruit. Reden is het vertrek van creatieve kracht Ton Biemans, die met pensioen gaat. Ook de onzekerheid over de toekomst van theater de Schattelijn, waar Biemans de scepter zwaait en dat fungeert als kloppend hart van het evenement , speelt een rol.

Deze factoren bij elkaar opgeteld geven de huidige organisatoren een te wankele basis om door te gaan. ,,Bovendien is het voor het huidige bestuur ook wel mooi geweest,” schrijft de organisatie op haar Facebookpagina.

Ton Biemans trok als coördinator culturele zaken de kar namens de gemeente Geertruidenberg. Biemans gaat deze zomer, hij wordt dan 65, met pensioen. Dat is een jaar eerder dan er voor staat. ,,De mogelijkheden waren er”, verklaart hij desgevraagd zijn vertrek. Ook wil hij ‘niemand in de weg zitten’.

Biemans heeft zijn vertrek in september aangekondigd, zegt hij. ,,Het is nu echt aan de gemeente om het op te pikken”. Niet alleen Biemans, maar bijna alle medewerkers van De Schattelijn gaan deze zomer met pensioen. Ook zij staken veelvuldig de handen uit de mouwen voor hand- en spandiensten voor, tijdens en na Rondje den Berg.

Achter de schermen wordt momenteel besproken hoe de continuïteit vanuit de gemeente gewaarborgd kan worden. ,,Wij zijn bezig om een nieuwe ploeg te vormen”, reageert wethouder John van Vugt. ,,We willen dit evenement graag voortzetten; we hebben daarin als gemeente ook altijd deelgenomen. Dat er een aantal mensen is gestopt met de organisatie, dat is begrijpelijk. Wij gaan zorgen voor een goede opvolging. Wat ons betreft kan Rondje den Berg in september gewoon doorgaan.”

Met de toekomst van De Schattelijn is zijn collega wethouder Mike Hofkens aan de slag. van Vugt: ,,Deze zomer verschijnt komt hij met een verkoopvoorstel bij de raad. En dan zal het echt niet zo’n vaart lopen. In ieder geval is het lopend theaterseizoen nog helemaal volgeboekt”.

Rondje den Berg begon 32 jaar geleden met het eerste (toen nog Middeleeuwse) Straattheaterfestival. In de loop der jaren werd het evenement uitgebreid naar een heel weekend van culturele festiviteiten, met onder andere muziek, straattheater, open monumentendag, zandkastelen bouwen en een kunst- en curiosamarkt.

Bron: Marja Klein Obbink 11-02-20


Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.