Optocht Faantelaand is fenomenaal mooi

Wie de klèntjes nie eert… Dat was dit jaar het motto van Faantelaand.

Daar trokken de carnavalsverenigingen zich niet heel veel van aan, want tijdens de optocht trok zondagmiddag de ene nog grotere praalwagen dan de andere door het centrum van Raamsdonksveer.

Het leek wel of het hele dorp de handen uit de mouwen had gestoken, zoveel tijd en aandacht was er besteed aan de massale bouwwerken. En dat alles tot in de puntjes verzorgd. Dat gold ook voor de loopgroepen. Faantelaand liet zich met maar liefst 39 wagens en groepen van zijn allerbeste kant zien.

Lustrum
Verschillende carnavalsclubs vierden een lustrum, bestonden elf jaar of een veelvoud ervan. De Faant pakte daarbij het meeste uit. Een stoet in het blauw geklede lakeien ging vooraf aan de praalwagen met daarop koning Willem-Alexander en koningin Máxima meer dan levensecht afgebeeld.

Zo vals als een kraai
De lolligste wagen was De Leuthappers met hun circus Ammelnetnie. Het orkest speelde zo vals als een kraai, de tent had maar drie zitplaatsen, het been van de directeur stak in het gips en zijn ballerina die vanwege haar omvang zelfs bij Weight Watchers nog zou worden geweigerd, werkten op de lachspieren.

Uitmijter was Milko Steyvers, directeur van het failliet gegane circus Renz, in de rol van levende kanonskogel. Die dus net niet die laatste stap waagde: zich af laten schieten.

Bron: BN De Stem – Kees Klijn 03-03-19
Foto’s: Jan Stads / Pix4Profs © Foto Pix4Profs

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.