Ontdek alles over Duurzaamheid en Techniek

Op het Dongemond College vindt op zaterdag 5 oktober van 11.00 tot 17.30 uur het GENiaal Tech Event plaats. De toegang is gratis.

Hiermee wil de gemeente Geertruidenberg, als initiatiefnemer, bij basisscholieren van de groepen 6 tot en met 8, de brugklassers van het voortgezet onderwijs én hun ouders, de bewustwording over duurzaamheid, techniek en onderwijs vergroten.

Het evenement staat geheel in het teken van duurzaam werken, ondernemen, wonen, leren en leven. Ruim vijftig bedrijven presenteren zich. U kunt de bedrijven vinden in de aula van het vmbo, het Technasium en de grote tent op het schoolplein.

Het GENiaal Tech OntdekLab
De gemeente Geertruidenberg heeft Jill van Oers van Flow Support en Ron Broeders van Broeders Office Support gevraagd het GENiaal Tech Event te organiseren en te begeleiden. Een belangrijk onderdeel van het event is het GENiaal Tech ­OntdekLab voor basisschoolleerlingen van de groepen 6 tot en met 8.

Jill van Oers: “De scholieren gaan aan de slag met verrassende proefjes en interessante onderzoekjes, waarbij alle ‘zeven werelden van duurzaamheid en techniek’ aan bod komen. In het OntdekLab kunnen de scholieren bijvoorbeeld de werking van elektriciteit ontdekken, zonnecollectoren en -panelen bekijken, een stad van de toekomst bouwen, 3D-objecten bekijken via Augmented Reality en VR-bril én bijvoorbeeld zelf aan de slag gaan met het kweken van voedsel. Hierbij maken ze gebruik van een unieke verticale High-tech kweekstation. Verder kunnen ze een eigen app maken en meespelen met het RWE-Energie Transitiespel. Ook komt er een rijsimulator. Hiermee kunnen de jongeren een circuit afleggen en met een VR-Bril bekijken hoe het werkt aan boord van een schip”. Ook is de Brandweer aanwezig, kunnen ze klussen in een duurzame tuin en leren over biodiversiteit.

De toekomst van onze voedselverbouwing.

De oorsprong van GENiaal
GENiaal is in 2018 ontstaan uit een initiatief van de VOG (Verenigde Ondernemers Geertruidenberg) en de gemeente. Het doel is om samen te werken aan een duurzame toekomst in de gemeente Geertruidenberg. Vorig jaar organiseerden we in oktober in het Dongemond college een groots opgezette Duurzaamheidsmarkt. Het evenement verdient een vervolg.

Kennismaken met duurzaamheid en techniek
Met dit evenement willen de gemeenten en de VOG kinderen en jongeren enthousiasmeren om voor de techniek te kiezen. Techniek is namelijk hartstikke leuk! En tegelijkertijd hopen we dat de bedrijven op deze manier in de toekomst aan gemotiveerd personeel kunnen komen. Jill van Oers en Ron Broeders zeggen tot besluit: “Het is belangrijk om vanaf de basisschool de nieuwsgierigheid van kinderen te triggeren. Als we genoeg slimme groene technici willen voor de banen van morgen, moeten we kinderen al vroeg interesseren en inspireren voor een baan in de techniek. Daarom is het belangrijk dat ook de ouders aanwezig zijn op het GENiaal Tech Event. Zo kunnen ook zij zien wat voor mogelijkheden er allemaal zijn.

Voor meer informatie check de website: www.geniaal.nu.

Bron: VOG Redactie – Jan Hoek

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.