Ondernemers, leerlingen en wethouders actief tijdens het OTG-Voorleesontbijt op basisscholen

Er werd voor in totaal zo’n 500 kinderen van de groepen 1, 2 en 3 voorgelezen.

In het kader van de Nationale Voorleesdagen 2020 werd op 22 januari het jaarlijkse OTG Voorleesontbijt gehouden. Op zeven basisscholen in de gemeente lazen onder meer wethouders, ondernemers en enkele VMBO- en Technasium leerlingen van het Dongemond College voor. Er werd voor in totaal zo’n 500 kinderen van de groepen 1, 2 en 3 voorgelezen uit door Theek5 beschikbaar gestelde boeken die allemaal wel iets met techniek te maken hebben. De stichting OTG staat voor Onderwijs en Techniek Geertruidenberg en probeert techniek hoger op de agenda te krijgen van kinderen én hun ouders.

De O in OTG staat niet alleen voor Onderwijs, maar ook voor Ondernemers en Overheid. De deelnemende ondernemers zijn allemaal aangesloten bij de VOG. OTG laat de kinderen kennis maken met bijna alle vormen van techniek en hun beroepen en organiseert met regelmaat projecten voor scholen in de gemeente Geertruidenberg. Naast bezoek aan bedrijven is ook het Voorleesontbijt een van de activiteiten. Naast de vier wethouders van de gemeente en OTG-bestuurslid Jan van Lith lazen tal van ondernemers en enkele leerlingen van VMBO en Technasium voor, wat tevens duidelijk maakte dat de keuze uit technische beroepen enorm is. Naast het voorlezen, vertelden de ondernemers en leerlingen ook het een en ander over hun beroep. Zo kwamen de leerlingen veel te weten over onder meer het werk van een controleur/meettechnicus (Michael de Boer), meubelstoffeerder (Eildert Boekholt), verlichtingsspecialist (Yoka Beumer), elektricien (Alfred van Velthoven), systeemconsultant (Laurent van der Pluijm), loodgieter (Senn Schaleken), geluidstechnicus (Gert-Jan Blaas), specialist weg- en waterbouw (Rick Snijders), Slager (Kees Werther), engineer/tekenaar (Sjors Vollering), metaal bewerker (Ad Snijders) en warmtepomp- en zonnepanelenspecialist (Leo Nelissen). Ook Marc Barczuk, technisch inspecteur bij MME Group was een van de voorlezers. Het OTG Voorleesontbijt past uitstekend binnen de doelstelling van de stichting de kinderen kennis te laten maken met (bijna) alle vormen van techniek en hun beroepen. Dat de O in OTG niet alleen voor onderwijs, maar ook voor ondernemers en overheid, in dit geval de wethouders, werd op een bijzondere manier bevestigd met dit Voorleesontbijt.

Bron: Webredactie – Jan Hoek

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.