Noodmaatregel voorschot ondernemers en zzp’ers gemeente Geertruidenberg

Op 17 maart 2020 heeft het kabinet extra maatregelen aangekondigd voor ondernemers/zzp’ers die in financiële problemen (dreigen te) raken. Omdat het nog enkele weken gaat duren voordat deze regelingen daadwerkelijk worden uitgevoerd, heeft de gemeente Geertruidenberg een noodmaatregel voorschot ondernemers/zzp’ers vastgesteld. Deze noodmaatregel is van kracht totdat de landelijke maatregelen daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Bent u ondernemer/zzp’er en voldoet u aan de volgende voorwaarden:

  • U woont in de gemeente Geertruidenberg.
  • U bent niet verzekerd voor arbeids(uren)verlies.
  • Uw bedrijf is door verplichte sluiting of het wegvallen van bedrijfsactiviteiten in acute problemen gekomen.
  • Uw eventuele partner heeft onvoldoende inkomen.
  • U heeft geen andere bronnen van inkomsten.
  • U heeft onvoldoende eigen spaargeld.

Voorschotbedragen

Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een voorschot op basis van deze noodmaatregel. Dit voorschot bedraagt voor alleenstaanden maximaal € 800,00 per maand, voor alleenstaande ouders en echtparen maximaal € 1.000,00 per maand. Het voorschot is bedoeld voor de dagelijkse kosten van levensonderhoud en het betalen van  de vaste lasten.

Voorschot aanvragen

Bent u ondernemer/zzp’er en denkt u recht te hebben op een voorschot, dan kunt u een aanvraagformulier invullen. Aanvragen die volledig en correct zijn ingevuld en voldoen aan bovenstaande voorwaarden, worden meteen in behandeling genomen. Deze aanvragers worden binnen 2 werkdagen teruggebeld voor een telefonische beoordeling en korte intake. Na dit gesprek kunnen aanvragers het voorschot binnen 2 à 3 werkdagen op hun rekening verwachten. Als wij veel aanvragen ontvangen, kan dit iets langer zijn.

Voor het aanvragen van een voorschot, moet u de volgende documenten meesturen:

  • (Digitaal) Uittreksel Kamer van Koophandel
  • Recent(e) bankafschrift(en) waaruit actueel saldo en tenaamstelling blijkt

Houdt u verder rekening met het volgende:

  • Op het moment dat de landelijke maatregel in werking treedt, wordt het verschil tussen het voorschot en het bedrag van de landelijke maatregel met u verrekend.
  • Als blijkt dat u niet aan de voorwaarden van de landelijke maatregelen voldoet, dan wordt het verstrekte voorschot op basis van deze Noodmaatregel van u teruggevorderd.

Heeft u nog vragen over deze regeling, neem dan contact op met de heer J. Abrahams, j.abrahams@geertruidenberg.nl of mevrouw N. Zeelenberg, n.zeelenberg@geertruidenberg.nl.

Via deze link komt u op de pagina met maatregelen van de gemeente: https://www.geertruidenberg.nl/coronavirus-ondernemersregelingen

Via deze link komt u direct op de pagina voor het aanvragen van een voorschot (met Digid): https://formulieren.geertruidenberg.nl/form/voorschot-aanvragen-digid/aanmelden-digid-0-1

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.