Vreemd: informatieavond supermarkt G’berg

Vanavond houdt gemeente informatieavond nieuwe supermarktlocatie. VOG wordt niet gekend en lokale ondernemers en experts ook niet.

PLUS op Schonckplein gaat verhuizen. © Pix4Profs/Jan Stads

Het VOG-bestuur ontving de uitnodiging voor de informatieavond, waar een nieuwe locatie wordt gezocht voor de PLUS-supermarkt die nu aan het Schonkplein is gehuisvest. Deze is te klein om met ‘de vaart der volken’ mee te kunnen.

Het is al vele jaren geleden dat er een EDAH in het centrum van ‘de stad’ was gehuisvest. Deze brandde deels af en was te klein om te herbouwen. Dat kon financieel niet uit gezien de grootte van het gebouw.

Er werd een tijdelijke winkel gebouwd tegenover BRUIL (Oudenalle in der tijd). Deze is nooit geopend omdat er bezwaren kwamen:

  • Een supermarkt bij dé entree naar de stad, in het oude centrum is geen gezicht !
  • De verkeersdruk is al véél te hoog in de Koestraat. Daar liggen reeds +80 klachten over bij de gemeente o.a. vanuit Buurtvereniging de Koepoort én buurtvereniging de BOK.

Overigens waren er ook bezwaren vanuit bewoners dat er geen supermarkt meer was. En toeristen dachten er hetzelfde over. Zie ons archief: https://vogweb.nl/?s=edah

Het idee een “campingwinkel” in de Oude Wacht voor de hoognodige boodschap is in een eerder stadium benoemd. Denk aan Pot-pak-blik-zak mét fietsuitleen. Bezoekers van de haven én de camperparkeerplaats kunnen daar terecht zoals ook de bewoners van de oude kom.

Nu [15 jaar later] zoekt de gemeente naar een nieuwe plek. En worden burgers gevraagd om mee te denken! Waarschijnlijk zal een extern bureau worden ingeschakeld om zaken te onderzoeken. Fraai is dat.

Terwijl de ondernemersvereniging daar echt wel mening over heeft. Erg veel ondernemers / detaillisten uit centrum Geertruidenberg hebben er belang bij dat de supermarkt IN het centrum terechtkomt. Overigens heeft deze gemeente 4 makelaarskantoren, waarbij er 2 gespecialiseerd zijn in dit soort vraagstukken.

Bron:    Bestuur VOG

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten