No deal Brexit? Tijd voor actie!

Voorkom verrassingen! Ga daarom na welke stappen je moet ondernemen.

Het scenario van een no deal komt steeds dichterbij. De Rijksoverheid en werkgeversorganisaties roepen ondernemers die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk (VK), met klem op voorbereidingen te treffen. 29 maart is het namelijk zover en zal het VK uit de Europese Unie stappen. Voorkom verrassingen en onderneem actie!

Let op
Alle scenario’s liggen nog open, van uitstel tot afstel van de Brexit, die op 29 maart van dit jaar staat gepland. Maar de kans is groot dat het VK per die datum de Europese Unie verlaat, zonder dat er een akkoord ligt met vervangende afspraken over interne markt- en douaneregels en markttoegang.

Ga daarom na welke stappen je moet ondernemen. Want als het VK zonder afspraken uit de Europese Unie stapt, gelden na 29 maart andere regels. De gevolgen voor je bedrijf kunnen groot zijn, ook als je niet rechtstreeks zakendoet met het VK.

Om je verder te informeren over eventuele actiepunten, tref je hieronder een aantal artikelen aan die je op weg helpen met een goede voorbereiding.

1. Brexit: zes knelpunten voor bedrijf bij een no deal
2. Regel tijdig uw douanezaken
3. Brexit en btw? Vraag art. 23-vergunning snel aan
4. Fiscaal overgangsrecht bij harde Brexit
5. Bereid u voor met de Brexit-voucher!

Bron: Harm-Jan de Boer,
Btw specialist bij
Alfa Accountants en Adviseurs
Tel.: 088 2531000
E-mail : hdeboer@alfa.nl

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.