No deal Brexit? Tijd voor actie!

Voorkom verrassingen! Ga daarom na welke stappen je moet ondernemen.

Het scenario van een no deal komt steeds dichterbij. De Rijksoverheid en werkgeversorganisaties roepen ondernemers die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk (VK), met klem op voorbereidingen te treffen. 29 maart is het namelijk zover en zal het VK uit de Europese Unie stappen. Voorkom verrassingen en onderneem actie!

Let op
Alle scenario’s liggen nog open, van uitstel tot afstel van de Brexit, die op 29 maart van dit jaar staat gepland. Maar de kans is groot dat het VK per die datum de Europese Unie verlaat, zonder dat er een akkoord ligt met vervangende afspraken over interne markt- en douaneregels en markttoegang.

Ga daarom na welke stappen je moet ondernemen. Want als het VK zonder afspraken uit de Europese Unie stapt, gelden na 29 maart andere regels. De gevolgen voor je bedrijf kunnen groot zijn, ook als je niet rechtstreeks zakendoet met het VK.

Om je verder te informeren over eventuele actiepunten, tref je hieronder een aantal artikelen aan die je op weg helpen met een goede voorbereiding.

1. Brexit: zes knelpunten voor bedrijf bij een no deal
2. Regel tijdig uw douanezaken
3. Brexit en btw? Vraag art. 23-vergunning snel aan
4. Fiscaal overgangsrecht bij harde Brexit
5. Bereid u voor met de Brexit-voucher!

Bron: Harm-Jan de Boer,
Btw specialist bij
Alfa Accountants en Adviseurs
Tel.: 088 2531000
E-mail : hdeboer@alfa.nl

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.